0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaNaravna pomoč pri izpadanju las

Naravna pomoč pri izpadanju las

MORDA VAS ZANIMA

Z izpadanjem las se soočajo tako moški kot ženske. Pri tem nekaj vloge zagotovo igra tudi dednost, vendar so tu še drugi dejavniki: različna hormonska neravnovesja, premalo delujoča žleza ščitnica, pomanjkanje določenih hranil, premalo prekrvavljeno lasišče. Pripravili smo vam nekaj koristnih nasvetov, s pomočjo katerih lahko poskrbite za močne in zdrave lase oziroma preprečite njihovo izpadanje:

- Oglas -

Uživajte saw palmetto. Raziskava, objavljena v strokovni reviji Journalof Alternative and Complementary Medicine, je dokazala, da jemanje saw palmetta lahko spodbudi rast las pri moških. Moškim, ki so vsak dan jemali 400 mg izvlečka sawpalmetta in 100 mg beta-sitosterola, se je rast las precej izboljšala. Saw palmetto sicer že dolgo uporabljajo pri težavah z rastjo las – tako pri moških, kot pri ženskah.

 Tonik proti izpadaju las

Preverite delovanje žleze ščitnice. Nezadostno delovanje žleze ščitnice lahko povzroči, da naši lasje postanejo tanki in krhki. Pri tem so nam lahko v veliko pomoč različne alge, kot so kelp, nori, dulse, kombu, vakame – vsebujejo namreč veliko joda, ki je pri uravnavanju delovanja ščitnice v veliko pomoč. Opozarjamo vas, da se zdravljenja slabo delujoče ščitnice nikakor ne lotevajte na lastno pest, ampak sodelujte z ustrezno usposobljenim strokovnjakom.

- Oglas -

Poskrbite, da boste zaužili dovolj maščobnih kislin. Esencialne maščobne kisline iz orehov, lanenega semena, mastnih rib in avokada zelo vplivajo na zdravje naših las.

Poskrbite za dovolj biotina. Pomanjkanje biotina (vitamina B8) povzroča težave s kožo, utrujenost, prhljaj, lasje brez leska, bolečine v mišicah, razdražljivost, izpadanje las. Dobri viri so goveja jetra, kvas, rumenjak, arašidi, sardine, cvetača, neoluščen riž, leča, oves …

Uživajte metilsulfonilmetan. Metilsulfonilmetan, žveplova spojina, je nujen za sintezo keratina, beljakovine, ki tvori osnovno strukturo las, dlak in nohtov. MSM bo poskrbel, da bodo vaša koža, lasje in nohti naravnost zasijali.

Obnovite lasne mešičke z vitamini B-kompleksa. Dodatek k prehrani, ki vsebuje vitamine iz B-kompleksa, je nepogrešljiv, če imate kakršnekoli težave z lasmi. Vitamina B6 in B8 bosta med drugim poskrbela za to, da bodo vaši lasje postali močnejši, izboljšala se bo prekrvavljenost lasišča, lasni mešički pa se bodo obnovili.

S pomočjo vitamina C izboljšajte sintezo kolagena. Zaradi pomanjkanja kolagena naši lasje postanejo krhki in lomljivi. Najboljši način, kako spodbuditi tvorbo kolagena, je, da poskrbite za več vitamina C. Živila, bogata z vitaminom C, so citrusi jagode, rdeča paprika …

- Oglas -

Tudi vitamin E skrbi za krepke lase. Vitamin E hrani poškodovane lase in preprečuje njihovo lomljenje. Telesu pomaga pri sintezi keratina. Veliko vitamina E najdemo v žitnih kalčkih, oljčnem olju, mleku, mandljih.

Uživajte živila, bogata z železom. Tudi železo je zelo pomembno za rast las. Zaradi njegovega pomanjkanja so lasje krhki in izpadajo, lomljivi so tudi naši nohti, smo utrujeni in ves čas se nam ponavljajo različne okužbe. Dobri viri železa so melasa, zelenolistna zelenjava, indijski oreščki, suho sadje, fige, jagodičje, govedina, sardine, jajčni rumenjak, slive. Za boljšo absorpcijo železa boste poskrbeli, da boste hkrati uživali tudi dovolj vitamina C.

Lasje potrebujejo silicij in cink. Tudi silicij in cink vplivata na rast las. Dobri viri silicija so rdeča in bela čebula, ječmen, riž, oves, proso, pšenica pesa. Cink pa najdemo v pšeničnih kalčkih, bučnih semenih, ostrigah, morski hrani, sardinah, soji, leči.

Eterično olje rožmarina poskrbi za boljšo prekrvavljenost lasišča. Eterično olje rožmarina je že dolgo poznano kot odlična pomoč pri izboljšanju prekrvavitve lasišča. Nekaj kapljic eteričnega olja dodajte v kokosovo olje in si dobro zmasirajte lasišče.

.

NAJNOVEJŠE