Naravna pomoč: Kako lajšati simptome revmatoidnega artritisa?

  Pri revmatoidnem artritisu je tako kot pri vseh drugih obolenjih ključno to, da se ne ukvarjamo samo s simptomi bolezni, temveč iščemo njene vzroke. Ne moremo se izogniti temu, da kritično presodimo svoje prehranjevalne in druge življenjske navade.

  revmatoidni

  Revmatoidni artritis je avtoimunska bolezen, za katero trpi vse več prebivalcev zahodnega sveta. Zanj je značilno, da imunski sistem deluje nepravilno, napade lastna tkiva, sklepe in lahko tudi druge organe. Gre za kronično, vnetno revmatično bolezen. Lahko prizadene vse sklepe in tudi obsklepne dele. Eden izmed glavnih simptomov revmatoidnega artritisa so bolečine in otekline v rokah in/ali stopalih. Tu gre za male sklepe rok, stopal, zapestja in komolcev, in to obojestransko. Pozneje se lahko vnetje širi še na velike sklepe, kot so kolena, kolki in gležnji in redkeje na hrbtenico. Revmatoidni artritis je zelo resna bolezen, ki lahko bistveno vpliva na kakovost življenja posameznika.

  Revmatoidni artritis je lahko genetsko pogojen, lahko je posledica okužbe, zelo pomembno vlogo pa ima imunski sistem. Klasična medicina revmatoidni artritis zdravi z zdravili, ki lajšajo simptome, povezane s to boleznijo (vnetja in bolečine), in z zdravili, ki vplivajo na delovanje imunskega sistema.

  Kako si lahko pomagamo si preberite v poletni številki revije Bodi eko tukaj >>

   

  Povejte svoje mnenje - kometirajte