Napovejte vojno neprijetnemu vonju vaših stopal

  Nekaterim noge preprosto bolj smrdijo kot drugim, to je dejstvo. Če vi sami niste med tistimi nesrečneži, ki imajo problem z neprijetnim vonjem stopal, pa ima ta problem verjetno kdo od vaših bližnjih. Trik s sodo bikarbono, ki jo natresete v čevlje, da veže nase neprijetne vonjave, nato pa posesate, verjetno že poznate, vendar pa obstajajo tudi drugi načini za borbo z omenjeno težavo. Na vaših nogah prebiva na milijone bakterij, poleg tega so tam lahko tudi glivice.

  Stopala neprijeten vonj

  Dezodorant

  Podobno kot si dezodorant nanesete pod čiste pazduhe po tuširanju ga lahko uporabljate tudi za vaša stopala. Stopala si najprej temeljito namilite in sperite s toplo vodo, nato pa si jih posušite in nanje nanesite dezodorant. Priporočamo takšnega v spreju, saj ga boste lahko uporabljali tudi pod pazduho, poleg tega ga boste lažje razpršili po celi površini stopal. Po nanosu dezodoranta počakajte, da se ta posuši, nato pa si obujte čiste bombažne nogavice.

  Kopel iz črnega čaja

  Čreslova kislina, ki se nahaja v črnem čaju, uničuje bakterije, zato nekateri prisegajo na kopel za noge iz črnega čaja. Tri ali štiri čajne žličke črnega čaja namakajte v 1/2 litra vroče vode vsaj 10 minut, napraviti morate namreč zelo močan črni čaj. V tako pripravljeni kopeli namakajte noge zjutraj in zvečer vsaj 20 minut, noge se bodo po takem tretmaju tudi manj znojile.

  Eterično olje sivke

  Eterično olje sivke prav tako uničuje bakterije, poleg tega prijetno diši. Nanesite si ga na stopala v tankem sloju in počakajte, da se malo vpije. Namesto sivkinega lahko uporabite tudi timijanovo olje, vendar najprej preverite, da eterično olje vaša koža dobro prenaša.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte