Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.

Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.
Ekologija & okoljeNajstnica prepričala Junckerja v povečanje sredstev za zaščito okolja

Najstnica prepričala Junckerja v povečanje sredstev za zaščito okolja

MORDA VAS ZANIMA

Pred nekaj dnevi je predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker izjavil, da naj bi bil med letoma 2021 in 2027 kar vsak četrti evro iz proračuna namenjen zaščiti okolja oziroma zajezitvi podnebnih spremembe. K tovrstni napovedi znatnega povečanja sredstev za to področje pa naj bi ga navdihnil govor zgolj 16-letne švedske aktivistke.

Greta Thunberg

Odločna 16-letnica postala navdih za mlade okoljevarstvenike po vsem svetu

- Oglas -

Greta Thunberg je najstnica, ki je postala širši javnosti znana lani, po tem ko je začela protest pred švedskim parlamentom. Kljub svojim rosnim letom je imela pred nedavnim odločen govor na plenarni seji Evropskega ekonomsko-socialnega odbora. Prav ta govor naj bi bil pomembna spodbuda za Junckerja, ki se je prav tako udeležil omenjene seje in prisluhnil besedam mlade okoljske aktivistke.

Jean-Claude Juncker in Greta Thunberg

»Ne poslušajte nas – poslušajte znanstvenike!«

Kaj je Greta Thunberg sploh povedala? Med drugim je dejala, da se zaveda, da večina politikov noče govoriti z mladimi. Vendar pa tudi mladi nočejo, da politiki poslušajo njih. Tisto, kar hočejo, je, da namesto tega prisluhnejo znanstvenikom. Švedska najstnica je pri tem poudarila, da okoljevarstveniki, vključno z mladimi, zgolj ponavljajo tisto, kar znanstveniki govorijo že zelo dolgo.

Jean-Claude Juncker in Greta Thunberg

Uresničitev napovedi bi pomenila izredno veliko proračunsko spremembo

Napovedano prestrukturiranje proračuna – če bo seveda do njega v naslednjem finančnem obdobju tudi zares prišlo – seveda pomeni veliko spremembo. To bi namreč pomenilo, da bo okoljskim resorjem namenjenih kar 25 odstotkov vseh razpoložljivih sredstev, medtem ko so imeli do zdaj na voljo zgolj 1 odstotek. To je sicer pomenilo  približno dober trilijon evrov na vsakih 7 let.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×