Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
RubrikeZanimivostiDeček, ki je ob rojstvu tehtal manj kot 300 gramov, odpuščen iz...

Deček, ki je ob rojstvu tehtal manj kot 300 gramov, odpuščen iz bolnišnice

MORDA VAS ZANIMA

V tokijski bolnišnici je uspelo osebju na čelu z dr. Takeshijem Arimitsujem pred kratkim spisati eno največjih zgodb o uspehu. Po več mesecih so namreč poslali domov dečka, ki je ob rojstvu tehtal zgolj 268 gramov. Glede na znane podatke naj bi bila to najnižja porodna teža pri dečkih, ki so preživeli, doslej.  Prejšnji rekorder je bil nemški dojenček, ki je ob rojstvu tehtal 274 gramov. Med deklicami ostaja rekorderka v tej kategoriji deklica iz Nemčije, katere porodna teža je bila zgolj 252 gramov.

Foto: Keio University Hospital

Ob porodu tako majhen, da ga je bilo mogoče zajeti med dlani

- Oglas -

Novi rekorder v kategoriji najlažjih otrok ob porodu, pri katerih je bilo zdravljenje uspešno, je bil rojen lani avgusta, z nujnim carskim rezom, in sicer v 24. tednu nosečnosti. Ob rojstvu je bil tako majhen, da ga je bilo mogoče zajeti med dlani. Tako ni presenetljivo, da nekateri opisujejo ta primer z besedami, da gre za medicinski čudež. Seveda je bil deček takoj premeščen na intenzivno nego. Celo njegova mama ni verjela, da mu bo uspelo preživeti, a japonski deček je presenetil vse. Ob odpustu je tehtal 3,2 kilograma, njegovo hranjenje pa zdaj poteka normalno.

Pri dojenčkih z izredno nizko težo boljše možnosti za preživetje pri deklicah

Ta izjemna zgodba japonskega dečka je nedvomno dokaz, da lahko tudi otroci, katerih porodna teža je izredno nizka, zdravi zapustijo porodnišnico. Zanimivo je sicer, da imajo v skupini nedonošenčkov z zares izjemno nizko težo ob porodu večjo možnost za preživetje deklice kot dečki. Strokovnjaki niso povsem prepričani, kaj vpliva na to, vendar pa nekateri verjamejo, da bi bila lahko ta povezava posledica počasnejšega razvoja pljuč pri dečkih.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×