Zdravje & prehranaNajboljši zeliščni čaji za zaustavitev diareje

Najboljši zeliščni čaji za zaustavitev diareje

MORDA VAS ZANIMA

Diareja oziroma driska sodi med najpogostejše prebavne težave. Zanjo je značilna predvsem tekoča oblika blata. Ker so obiski stranišča v primeru diareje običajno zelo pogosti, obstaja povečano tveganje za dehidracijo in čezmerno izgubo elektrolitov. Če težave z diarejo trajajo dlje časa in se stanje ne izboljšuje, je tako nujno, da čim prej poiščete zdravniško pomoč. Pri blažjih težavah pa lahko poskusite tudi z določenimi naravnimi metodami. Tokrat predstavljamo različne zeliščne čaje, ki vam lahko pomagajo pri zaustavitvi diareje. Hkrati pa boste z njimi oskrbeli telo s tekočino in s tem zmanjšali nevarnost za dehidracijo.

- Oglas -

Zeliščni čaj

Timijanov čaj

Timijan je odlična izbira pri različnih prebavnih težavah, med drugim tudi pri diareji, saj ima izjemno pomirjajoč vpliv na prebavila. Hkrati deluje timijan tudi protimikrobno, zato zmanjšuje tveganje za infekcije. Za pripravo čaja najprej zavrite 250 mililitrov vode, nato pa vanjo vmešajte 1 žličko posušenega timijana. Počakajte 10 minut, preden mešanico precedite in čaj popijete.

Koromačev čaj

Pri pomiritvi prebavnega sistema je zelo uspešen tudi koromačev oziroma komarčkov čaj. Gre za rastlino, ki vsebuje tudi mnoge pomembne minerale, zato bo ta čaj pomagal pri nadomeščanju izgubljenih elektrolitov. Za pripravo čaja lahko uporabite semena, liste ali gomolj koromača.

Metin čaj

Meta je izvrstna izbira, kadar se želimo malce pomiriti ali pa takrat, ko imamo težave s spanjem. Tako ni presenetljivo, da ima ta rastlina izjemno pomirjajoč vpliv tudi na naše črevesje. Obenem pa lahko meta pomaga tudi pri uravnavanju pH-ja v našem želodcu. V primeru diareje je tako zelo koristno tudi pitje metinega čaja. Potrebujete približno 15 gramov metinih listov, ki jih dodajte 250 mililitrom vrele vode. Posodico pokrijte za 10 minut, nato pa tekočino precedite.

Čaj iz brezovega lubja

- Oglas -

Če imate na voljo brezovo lubje, si lahko tudi iz njega pripravite odličen čaj za hitrejše premagovanje diareje. Tudi v tem primeru najprej zavrite 250 mililitrov vode, ki ji nato dodajte približno 1 žličko oziroma 5 gramov brezovega lubja. Po 10 minutah precedite in popijte tekočino.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×