RubrikeZanimivostiNajboljši očiščevalni rituali

Najboljši očiščevalni rituali

MORDA VAS ZANIMA

Številni ljudje se zaradi večjega zavedanja pomena zdravja in dobrega počutja odločajo za različni očiščevalne rituale. Slednji so lahko v pomoč tudi tistim, ki se želijo znebiti kakšnega odvečnega kilograma, predvsem pa povečati raven življenjske energije. Nekateri ljudje se različnih očiščevalnih ritualov lotijo, ker želijo izboljšati stanje določenega kroničnega obolenja, pri katerem jim uradna medicina ne zna pomagati. Z naravnimi očiščevalnimi postopki poskrbimo, da iz telesa odstranimo toksine, ki se v njem nabirajo. Podporniki naravnih očiščevalnih ritualov pravijo, da zdravo prehranjevanje in sprememba načina življenja razbremeni prebavni sistem, našemu telesu pa omogoča, da izloči toksine, ujete v celicah. Naslednji koraki vam bodo morda v pomoč, da boste poskrbeli za svoje boljše telesno in duševno počutje ter v svojem telesu spet vzpostavili želeno ravnovesje.

- Oglas -

ritual

Privoščite si lahek sadni zajtrk.
Najbolje je, da sadje uživate kot samostojen obrok in ga ne mešate z drugo hrano. Jejte počasi in uživajte v vsakem grižljaju.

Vaša večerja naj bo lahka, temelji pa naj na zelenolistni zelenjavi.
Zelena solata je kot nalašč za okusno večerjo. Tudi sicer naj vaša prehrana temelji na sveži, naravni in živi hrani. Izogibajte se predpripravljene in močno predelane hrane, prav tako pa tudi nezdravih maščob in sladkorja.

Pripravite si okusen, z beljakovinami obogaten, zeleni napitek.
Rastlinskim beljakovinam v prahu dodajte surovo mandljevo ali makadamijevo maslo, žlico lanenih semen in mandljevo mleko. Bodite ustvarjalni in odkrivajte nove kombinacije.

- Oglas -

Vadite jogo.
V svoje življenje vključite vadbo joge in meditacije. Tako boste umirili svoje telo in duha ter se bolj povezali sami s sabo.

Pojdite ven, na zrak!
Omejite čas, ki ga preživite pred računalnikom in televizijskim sprejemnikom ter se raje odpravite ven v naravo. Vsak letni čas ponuja svoje lepote, uživajte v njih.

Privoščite si kozarec tople vode z limono.
Ta kombinacija vam bo pomagala do boljše prebave. Če redno pijete toplo vodo z limono, naj bi odstranjevali vse škodljive snovi iz telesa ter se tako izognili zaprtju ali driski.

Prehrano dopolnite s pšenično travo.
Pripravite si približno pol litra soka iz pšenične trave – ta sok je izjemno hranilno bogat, poleg tega pa še dobro razstruplja telo. Za pripravo potrebujete dober sokovnik. Če sokovnika nimate, pa lahko kupite tudi pšenično travo v prahu in jo preprosto zmešate z vodo (oziroma jo dodate kašastemu napitku).

Uporabljajte neti posodo.
Neti posoda je idealna za izpiranje in čiščenje nosu, nosnih prehodov in sinusne votline. Z rednim izpiranjem preprečujemo ali blažimo negativne učinke onesnaženega zraka in prahu. Ta ritual še posebej priporočamo ljudem, ki jih pestijo različne alergije, astma ter imajo težave s sinusi in drugimi težavami z dihali.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×