Prepiri med partnerjema so lahko koristni

Prepiri so lahko koristni za okrepitev vezi med partnerjema – če seveda niso povezani z nespoštljivostjo in nasilnim obnašanjem.

Redno pitje kave je lahko koristno za vaše srce

Študija, ki je bila predstavljena na letošnjem kongresu Ameriškega združenja za kardiologijo, prinaša dobre novice za ljubitelje kave. Ne le da zmerno uživanje kave...

Kaj je krivo za slabost med vožnjo?

Nekateri ljudje imajo med vožnjo tako hude težave s slabostjo, da se ne morejo osredotočiti na nič drugega.

Ajurvedski nasveti za boljše duševno zdravje

Eden od glavnih ciljev ajurvedskih tehnik je vzpostavljanje ravnovesja med telesom, umom in dušo.

Začinite svoje zdravje s super začimbami

Začimbe in zelišča so zagotovo nekakšno superživilo. V njih so namreč skoncentrirane številne izjemno koristne snovi.

Rastline, ki ugodno vplivajo na centralni živčni sistem

V rastlinah najdemo veliko sestavin, ki delujejo na centralni živčni sistem in imajo pogosto pomirjevalni ali stimulativni učinek na naše telo.

Ali vas občasno preseneti nadpovprečno močna menstruacija?

Menstruacije so večinoma precej šibke, spremljajoči »simptomi« pa mili, občasno pa vas kljub temu preseneti zelo močna menstruacija.

Narava lahko poskrbi za bistveno manj zastrašujoče bolnišnice

Profesorica krajinske arhitekture se je posvetila vprašanju, kako narediti bolnišnice bolj prijazne za obiskovalce.
Lepota & kozmetikaNaj vaša koža zasije tudi pozimi

Naj vaša koža zasije tudi pozimi

MORDA VAS ZANIMA

Zimsko obdobje je lahko izjemno neprizanesljivo za kožo, saj je ta podvržena mrazu in temperaturnim spremembam. Seveda zato za sijočo kožo nikakor ne pozabite na ustrezno nego, dodatno pa lahko za čudovito polt poskrbite tudi od znotraj, s prehrano in dodatki.

- Oglas -

Prehrana in nega kože

Kolagen

V prehrano vnesite kolagen. Kolagen je  pomembna beljakovina v telesu, ki vpliva na sijoč videz kože. Z leti ga v telesu začne primanjkovati, kar opazimo kot prve znake staranja. Jemanje prehranskih dopolnil s kolagenom naj bi osvežilo in pomladilo kožo. Uživate lahko tudi živila, ki pospešujejo nastanek kolagena v telesu. Tako ima vitamin C  pomembno vlogo pri gradnji kolagena in ohranitvi njegove čvrstosti, saj pospešuje njegovo tvorbo in preprečuje njegovo razkrajanje. Dober vpliv na izgradnjo kolagena v telesu ima tudi česen, ki je bogat vir kislin in aminokislin, ki obnavljajo poškodovana kolagenska vlakna. Za koristno se izkaže tudi soja, saj njeni izdelki povečujejo nastanek kolagena. Jejte tudi ribe, zeleno zelenjavo, paradižnik in rdeče sadje.

Kumarice

Kumarice vsebujejo več kot 90 odstotkov vode, zato so odlične za sijoč videz kože. Seveda ne pozabite na zadostno količino popite vode in nesladkanih čajev skozi dan. Pripravite si vodo, obogateno z rezinami kumaric in svežo meto, ter pijte skozi dan, da boste poskrbeli za hidratacijo telesa.

Avokado

Avokado vsebuje dobre maščobe. Njegove sestavine kožo obnavljajo in pomlajujejo. Primeren je predvsem za suho kožo, saj  zdrave maščobe v avokadu odlično navlažijo in nahranijo kožo.

Jabolčni kis

- Oglas -

Jabolčni kis je izjemno učinkovit pri marsikateri tegobi in dobro vpliva na splošno dobro počutje. Jabolčni kis čisti kožo, podpira zdravje črevesja, pripomore pa tudi pri uravnavanju sladkorja v krvi, kar se odrazi tudi na bolj zdravem videzu kože.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×