Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Ekologija & okoljeV marcu so nadzirali čezmejno pošiljanje odpadkov in našli kršitelje

V marcu so nadzirali čezmejno pošiljanje odpadkov in našli kršitelje

MORDA VAS ZANIMA

Sporna pošiljka je bila na poti iz Italije v Bolgarijo, ko so jo na mejnem prehodu Fernetiči zasegli slovenski policisti.

S projektom podpirajo krožno gospodarstvo in preprečujejo nezakonite trgovine z odpadki

- Oglas -

Na Ministrstvu za okolje in prostor (MOP) so sporočili, da so inšpektorji za okolje Inšpektorata RS za okolje in prostor (IRSOP), predstavniki Finančne uprave RS (FURS) in Policije v marcu nadzirali čezmejno pošiljanje odpadkov. Akcijo so izvedli v okviru projekta SWEAP (Shipments of Waste Enforcement Actions Project), ki ga sofinancira sklad Evropske komisije LIFE in usklajuje mreža IMPEL. Projekt traja od septembra 2018 do junija 2023, njegov namen pa je podpreti krožno gospodarstvo s preprečevanjem nezakonite trgovine z odpadki v Evropski Uniji (EU). Kako bodo dosegli te cilje? »Z večjo usposobljenostjo inšpektorjev in organov pregona, s krepitvijo sodelovanja na nacionalni in mednarodni ravni, z razvojem inovativnih orodij in tehnik ter z ustvarjanjem podatkov o pregledih v EU,« so zapisali.

Pošiljka je trenutno zadržana

Nadzirali so dva mejna prehoda, Obrežje in Fernetiče ter avtocestno počivališče Lukovica, našli pa so enega kršitelja. Skupno so pregledali več kot dvajset pošiljk, nepravilnosti pa so ugotovili na mejnem prehodu Fernetiči, kjer so zasegli nezakonito pošiljko, poslano na predelavo iz Italije v Bolgarijo. Pošiljka ni bila opremljena z ustrezno klasifikacijsko oznako odpadka – v dokumentih je bilo namreč navedeno, da naj bi bile v pošiljki čiste, nekontaminirane odpadne kovine, neustrezno je bil naveden tudi prevoznik, uporabljen pa je bil neveljaven dokument. Procedura obveščanja pristojnih organov Italije in Bolgarije glede vračila pošiljke je že stekla, zaenkrat so jo skupaj z dokumentacijo zadržali, vozilo in priklopnik pa v spremstvu FURS odpeljali na prostor za začasno skladiščenje nezakonitih pošiljk.

Preberite tudi: Repair Café – Ko odpadki dobijo novo življenje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×