Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Lepota & kozmetikaKo gre za naravno lepotno rutino, je manj več

Ko gre za naravno lepotno rutino, je manj več

MORDA VAS ZANIMA

»Raje se tuširajte kot kopajte, izogibajte se zelo vroči vodi in pazljivo izberite milo ali gel za tuširanje,« svetuje dr. Sam Bunting, kozmetična dermatologinja.

Še vedno smo premalo osveščeni

- Oglas -

Čeprav se nekaterim zdi, da je to splošno znanje in vedenje, pa raziskave vsakič znova pokažejo, da smo ljudje, kar se tiče osebne higiene, še vedno premalo osveščeni in nagnjeni k pretiravanju. Za nekatere je namreč sinonim za dobro osebno higieno predvsem pogosto, agresivno umivanje z različnimi dišečimi izdelki, polnimi kemikalij.

Raje pod tuš kot v kad

A prepogosto kopanje povzroča suho kožo, zato je vseeno bolje, da se na hitro stuširamo kot kopamo, saj s tuširanjem manj izpiramo povrhnjico, ki sicer predstavlja naraven vlažilen faktor, ki pomaga zaščititi zunanjo plast kože. Podoben učinek kot preveč pogosto tuširanje in kopanje ima tudi prevroča voda, zato se raje tuširajmo s toplo ali mlačno vodo.

Izogibati se moramo močno odišavljenih izdelkov

Dr. Bunting svetuje, naj se izogibamo preveč odišavljenih izdelkov, ki lahko povzročijo alergijske reakcije, prav tako med tuširanjem priporoča zmernost pri uporabi gob in krpic, saj so naše dlani za nanos mila oziroma gela za tuširanje čisto dovolj učinkovite. Problem pri milu je, kot pravi Buntingova, ta, da spremeni pH kože in ovira delovanje kislinskega plašča, ki nas sicer ščiti pred škodljivimi bakterijami in virusi ter spodbuja zdrave bakterije, ki živijo na koži. Doda, da je najbolje posegati po izdelkih brez alkoholov, ki se ne penijo preveč in nimajo močnega vonja.

Tuširanje enkrat dnevno je dovolj

Svetuje, da je tuširanje enkrat dnevno čisto dovolj, saj težave nastanejo, če se tuširamo zjutraj in zvečer ter občasno še v telovadnici po treningu. Naša koža tako sploh nima možnosti za okrevanje. »S takšnim ravnanjem spravljamo naše telo v neprijeten položaj, saj se mora boriti za to, da ohrani kožo vsaj malo vlažno,« pojasni Buntingova. Tudi planet nam bo hvaležen, ker manj izdelkov pomeni manj porabljenih virov, manj kemikalij v vodnih poteh in manj plastičnih odpadkov na splošno.

- Oglas -

Po tuširanju se moramo do suhega obrisati, pri tem pa paziti, da se ne brišemo preveč intenzivno, saj lahko s tem poškodujemo kožo, ki je po tuširanju še posebej občutljiva.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×