Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Ekologija & okoljeNa "koncu sveta" se je pojavil veliki skrivnostni krater

Na “koncu sveta” se je pojavil veliki skrivnostni krater

MORDA VAS ZANIMA

Potnike helikopterja je pred kratkim na polotoku Yamal, imenovanem tudi “konec sveta” v severni Sibiriji presenetil pogled na ogromen krater premera 80 metrov. Ogromno luknjo so tudi posneli in hitro se je posnetek znašel tudi na omrežju YouTube in pritegnil mednarodno pozornost in špekulacije o njenem nastanku. Nihče ni povsem prepričan, kako globoka luknja, ali kako je nastala, čeprav so ruske oblasti že imenovale predstavnike Ruske akademije znanosti in druge strokovnjake, da raziščejo, kaj je povzročilo to veliko anomalijo.

- Oglas -

krater2

krater1

Seveda so se med ugibanji pojavile tudi teorije o velikanskem meteoritu, ki je padel na zemljo, ena izmed teh pa pravi tudi, da so luknjo izvrtali vesoljci, ki so želeli vzeti vzorce zemeljskega jedra.

Nekateri pravijo, da glede na geološke znake, je luknja stara že vsaj dve leti, drugi menijo, da je zaradi obarvanega peska morala nastati pod ekstremno vročino.

- Oglas -

Predstavnica Siberian Timesa Anna Kurchatova poroča, da prvi izsledki potrjujejo, da vztok za nastanek ni meteorit. Kurchatova meni, da je vzrok lahko bližina nahajališč zemeljskega plina, saj je območje še pred 10.000 leti prekrivalo morje, zato se pod površino nahajajo zaloge peska, soli in metana, ki se je ujel med ledene ploskve pod zemljo in se je zaradi vse višjih temperatur ozračja začel taliti, kar je povzročilo vse večji pritisk na površje in posledično eksplozijo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×