Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Ekologija & okoljeNa "koncu sveta" se je pojavil veliki skrivnostni krater

Na “koncu sveta” se je pojavil veliki skrivnostni krater

MORDA VAS ZANIMA

Potnike helikopterja je pred kratkim na polotoku Yamal, imenovanem tudi “konec sveta” v severni Sibiriji presenetil pogled na ogromen krater premera 80 metrov. Ogromno luknjo so tudi posneli in hitro se je posnetek znašel tudi na omrežju YouTube in pritegnil mednarodno pozornost in špekulacije o njenem nastanku. Nihče ni povsem prepričan, kako globoka luknja, ali kako je nastala, čeprav so ruske oblasti že imenovale predstavnike Ruske akademije znanosti in druge strokovnjake, da raziščejo, kaj je povzročilo to veliko anomalijo.

- Oglas -

krater2

krater1

Seveda so se med ugibanji pojavile tudi teorije o velikanskem meteoritu, ki je padel na zemljo, ena izmed teh pa pravi tudi, da so luknjo izvrtali vesoljci, ki so želeli vzeti vzorce zemeljskega jedra.

Nekateri pravijo, da glede na geološke znake, je luknja stara že vsaj dve leti, drugi menijo, da je zaradi obarvanega peska morala nastati pod ekstremno vročino.

- Oglas -

Predstavnica Siberian Timesa Anna Kurchatova poroča, da prvi izsledki potrjujejo, da vztok za nastanek ni meteorit. Kurchatova meni, da je vzrok lahko bližina nahajališč zemeljskega plina, saj je območje še pred 10.000 leti prekrivalo morje, zato se pod površino nahajajo zaloge peska, soli in metana, ki se je ujel med ledene ploskve pod zemljo in se je zaradi vse višjih temperatur ozračja začel taliti, kar je povzročilo vse večji pritisk na površje in posledično eksplozijo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×