Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.

Psihobiotiki – probiotiki, ki so še posebej koristni za možgane in duševno zdravje

Psihobiotiki so probiotiki, ki imajo še posebej pozitiven vpliv na naše možgane oziroma kognitivne sposobnosti.

Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.
Zdravje & prehranaNa kaj morate biti pozorni pri uživanju vode z limono in jabolčnega...

Na kaj morate biti pozorni pri uživanju vode z limono in jabolčnega kisa na tešče?

MORDA VAS ZANIMA

Je za prebavo bolje na tešče zaužiti kis ali vodo z limono? Priljubljena jutranja rituala imata svoje prednosti in slabosti, zato preverite, na kaj morate biti pozorni, če svoj dan začenjate tako.

- Oglas -

Jabolčni kis in voda z limono

Voda z limono

Limone vsebujejo veliko vitamina C in vlaknin, zato so opevane kot super živilo za podporo prebave. Vitamin C je antioksidant, ki pripomore k nižanju tveganja za vnetja in hkrati krepi imunski sistem. Vitamin C ima prav tako antimikrobno delovanje in pripomore k uravnavanju bakterij v črevesju. Limone so bogate z vlakninami, ki so izjemnega pomena za zdravje črevesja, saj stimulirajo rast dobrih bakterij v črevesju.

Fuzija vitamina C in vlaknin ima tudi čistilni učinek na telo, še posebej, če jo spijete na tešče. Z limonino vodo ne pretiravajte, ampak jo pijte v zmernih v količinah. Najbolj učinkovit napitek boste dobili, če ne boste uporabili le soka limone, ampak če boste k napitku primešali še čim več limonine pulpe, saj se ravno v njej nahaja največ vlaknin. Uporabite mlačno ali hladno vodo, nikakor pa ne vroče vode, saj bo ta uničila vitamin C. Če po rednem uživanju limonine vode opazite nastajanje erozije na zobeh, prenehajte z njenim pitjem. Limonina voda tudi ni prava izbira za vas, če ste po njenem pitju dehidrirani ali vas peče zgaga.

Jabolčni kis

Jabolčni kis ima antimikrobni učinek, s čimer blago zniža rast slabih bakterij v črevesju, ki jih povezujejo z vnetji in sindromom prepuščajočega črevesja. Jabolčni kis ima tudi proti glivične lastnosti in podpira imunski sistem. Jabolčni kis je izjemno kisel in lahko poškoduje zobno sklenino in grlo. Jabolčni kis zato vedno raje razredčite in ga od začetka pijte v razmerju 1 žlička na 30 ml vode. Jabolčni kis na tešče je lahko za bolj občutljive osebe preveč agresivna izbira, zato se naj bolj občutljive osebe za začetek raje odločijo za nežnejšo vodo z limono. Oboje lahko pijete po slamici, da čim bolj omilite negativen učinek kisline na zobno sklenino. Jabolčni kis podaljša občutek sitosti, saj upočasni praznjenje želodca. To je lahko problematično, če imate motnjo praznjenja želodca (gastroparezo), ki se pogosto pojavi ob sladkorni bolezni tipa 1.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×