0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiMaterna znamenja kot ključ do preteklih življenj?

Materna znamenja kot ključ do preteklih življenj?

MORDA VAS ZANIMA

Materna znamenja so posledica specifičnih abnormalnosti, na primer zgostitve kapilar na manjšem delčku kože. Nastanejo na različnih delih telesa, pri čemer so lahko večja ali manjša. Vsako znamenje ima unikatno obliko, ki se zdi precej naključna, toda nekateri ljudje menijo, da oblika maternih znamenj skriva pomembno sporočilo. Eden od teh ljudi je bil kanadski psihiater dr. Ian Stevenson, ki je dobršen del kariere posvetil prav preučevanju maternih znamenj. Verjel je, da lahko materna znamenja pričajo o preteklih življenjih. Njegovo najobsežnejše delo, ki zajema več kot 2000 strani, se tako ukvarja s povezavo med biologijo in reinkarnacijo. Ali so lahko materna znamenja resnično »sporočilo iz preteklosti«?

- Oglas -

Materna znamenja kot obremenilni dokaz v čarovniških procesih

Zgodovina ponuja ogromno zanimivih interpretacij pomena maternih znamenj. Pogosto gre za interpretacije, ki se zdijo z današnje perspektive prazno vraževerje. V večini primerov je šlo sicer za precej nedolžne mite in prepričanja, toda nekatere interpretacije so bile tudi zelo nevarne. Med čarovniškimi procesi so se materna znamenja pogosto uporabljala kot eden od dokazov za to, da je obtožena oseba resnično kriva. Za tovrstna znamenja se je tako uporabljalo kar poimenovanje »satanov pečat«.

Povezave med maternimi znamenji in pripovedmi o preteklih življenjih

Po eni izmed teorij dr. Iana Stevensona naj bi materna znamenja prinašala sporočilo o tem, kakšna smrt nas je doletela v enem od preteklih življenj. Znamenja naj bi tako pričala o tem, da smo bili smrtno ranjeni – in sicer prav na mestu, kjer imamo materno znamenje. Dr. Stevenson je poskušal svojo teorijo podkrepiti tudi s primeri iz prakse. Zanimali so ga predvsem primeri otrok, pri katerih naj bi bil spomin na pretekla želja najbolj živ.

Zgodbe in okruške nenavadnih zgodb, ki so jih pripovedovali otroci iz različnih delov sveta, je dr. Stevenson razumel kot spominjanja preteklih življenj. Pri tem je ugotavljal, da se je lokacija maternega znamenja pogosto ujemala z zgodbami otrok. Tovrstnih ujemanj ni opažal samo pri maternih znamenjih, ampak tudi v povezavi z drugimi telesnimi posebnostmi. V knjigi o presečiščih med biologijo in reinkarnacijo na primer navaja primer deklice, ki se je rodila brez spodnjega dela desne noge in ki je pogosto govorila o deklici, ki jo je nekoč povozil vlak. »Telesne dokaze« naj bi bilo mogoče najti pri kar 35 odstotkih otrok, ki so trdili, da se spomnijo preteklih življenj.

- Oglas -

V skladu z eno od interpretacij naj bi materna znamenja pričala tudi o tem, s čim smo se ukvarjali v preteklem življenju. Pri tem je pomembna predvsem oblika znamenj. Če znamenje spominja na meč, je bila oseba najverjetneje vojščak ali vitez, znamenje v obliki pisalnega stroja implicira ukvarjanje s pisanjem itn.

Materna znamenja kot napoved srečnega življenja?

Nekateri menijo, da so materna znamenja precej bolj kot s preteklostjo povezana s prihodnostjo. Znamenje na otrokovi koži naj bi tako napovedovalo prihodnost. Če gre za znamenja v obliki srca, podkve, štiriperesne deteljice, angelskih kril itn., naj bi bil to dober znak. Otroka naj bi tako čakalo srečno življenje, pri čemer znamenje učinkuje kot nekakšen ščit.

V posameznih obdobjih in na posameznih območjih so bila materna znamenja razumljena kot znak, da gre za osebo modre krvi. Tako so znani tudi primeri »navadnih smrtnikov«, ki so postali prav po zaslugi posebnega maternega znamenja del kraljeve druščine, s čimer so dobili priložnost za prevzem oblasti.

Tudi če menite, da je mogoče materna znamenja v celoti razložiti s pomočjo sodobne znanosti, je lahko prebiranje o vražah in mitih, ki so se spletli okoli tovrstnih znamenj, zelo zanimivo. Ponuja nam vpogled v različne čase in prostore. Prevladujoči pogled na materna znamenja lahko razkrije precej o duhu časa v nekem obdobju. Odgovor na vprašanje, ali so opisana verovanja, povezana z maternimi znamenji, smiselna, pa prepuščamo vam …

.

NAJNOVEJŠE