- Oglas -
Makov kolač je izvrstna sladica, v kateri lahko porabite tudi jesensko sadje z vašega vrta ali ozimnice in ki si ga boste zagotovo večkrat pripravili.
SESTAVINE (1 pekač)
- 6 jajc
- 200 g sladkorja v prahu
- 1 limona
- 300 g mletega maka
- 6 žlic pšeničnega zdroba
- 250 g pasirane skute
- 1 vrečka vaniljevega sladkorja
- 50 g kristalnega sladkorja
- 50 g masla
- 1 veliko jabolko
- 1 velika hruška
PRIPRAVA
- Ločimo rumenjake od beljakov. V veliki skledi stepemo 4 rumenjake, sladkor, limonin sok in limonino lupinico. Dodamo mak in štiri žlice zdroba, nato premešamo.
- Beljake stepamo v sneg, dokler se ne začnejo delati rožički, ko odstranimo metlice. ¾ snega nežno vmešamo v makovo mešanico. V drugi skledi zmešamo skuto, preostale rumenjake, vaniljev sladkor, kristalni sladkor in zmehčano maslo. Na koncu nežno vmešamo še preostanek snega in zdroba.
- Na pomaščen pekač razporedimo malo skutnega testa in ga obložimo z rezinami sadja. Prekrijemo s polovico skutnega testa in ponovimo postopek. Nekaj skutnega testa lahko uporabimo, da ustvarimo mrežico. Položimo v segreto pečico (160 stopinj Celzija) in pečemo 45 minut.
- oglas -