DomovZdravi ReceptiSladiceMakov kolač z jesenskim sadjem

Makov kolač z jesenskim sadjem

- Oglas -

Makov kolač je izvrstna sladica, v kateri lahko porabite tudi jesensko sadje z vašega vrta ali ozimnice in ki si ga boste zagotovo večkrat pripravili.

SESTAVINE (1 pekač)

  • 6 jajc
  • 200 g sladkorja v prahu
  • 1 limona
  • 300 g mletega maka
  • 6 žlic pšeničnega zdroba
  • 250 g pasirane skute
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 50 g kristalnega sladkorja
  • 50 g masla
  • 1 veliko jabolko
  • 1 velika hruška

PRIPRAVA

  1. Ločimo rumenjake od beljakov. V veliki skledi stepemo 4 rumenjake, sladkor, limonin sok in limonino lupinico. Dodamo mak in štiri žlice zdroba, nato premešamo.
  2. Beljake stepamo v sneg, dokler se ne začnejo delati rožički, ko odstranimo metlice. ¾ snega nežno vmešamo v makovo mešanico. V drugi skledi zmešamo skuto, preostale rumenjake, vaniljev sladkor, kristalni sladkor in zmehčano maslo. Na koncu nežno vmešamo še preostanek snega in zdroba.
  3. Na pomaščen pekač razporedimo malo skutnega testa in ga obložimo z rezinami sadja. Prekrijemo s polovico skutnega testa in ponovimo postopek. Nekaj skutnega testa lahko uporabimo, da ustvarimo mrežico. Položimo v segreto pečico (160 stopinj Celzija) in pečemo 45 minut.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI