0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaMagnezijevo maslo, ki pomaga tako pri stresu kot pri suhi koži

Magnezijevo maslo, ki pomaga tako pri stresu kot pri suhi koži

MORDA VAS ZANIMA

Je vaša koža pogosto zelo suha? Se velikokrat spopadate z negativnimi vplivi stresa, kot so na primer težave s spanjem? Čeprav se na prvi pogled zdi, da gre za dve popolnoma ločeni težavi, pa obstaja izdelek, ki lahko uspešno ublaži obe. Za povrh pa je to izdelek, ki ga je mogoče zelo preprosto izdelati doma. Govorimo o magnezijevem maslu, ki bo oskrbelo vašo kožo s številnimi pomembnimi hranili in jo izdatno navlažilo. Predvsem po zaslugi kokosovega olja, ki ga vsebuje, gre za maslo, ki deluje tudi protibakterijsko, kar pomeni, da pomaga pri preprečevanju okužb in podobnih težav s kožo. Hkrati pa vam bo takrat, ko ste še posebej napeti, magnezijevo maslo uspešno pomagalo pri tem, da se v zelo kratkem času umirite.

- Oglas -

Že poznate številne pozitivne učinke magnezijevega olja?

Še preden pa vam zaupamo recept za magnezijevo masla, se na kratko ustavimo pri pozitivnih učinkih vse bolj priljubljenega magnezijevega olja. Kljub poimenovanju sicer tu ne gre za olje v dobesednem pomenu te besede, saj je mešanica običajno izdelana iz delcev magnezijevega klorida in vode. Izdelek je v osnovi namenjen temu, da ga popršimo po koži, kar omogoča hitro absorpcijo magnezija, s tem pa se prepreči nevarnost, da bi prišlo do pomanjkanja tega pomembnega minerala v našem telesu. Magnezijev klorid je oblika, ki se še posebej enostavno absorbira skozi kožo.

Tako lahko uporaba magnezijevega olja med drugim pomaga pri uravnavanju krvnega  tlaka, zdravju kosti, normalnem delovanju živčnega sistema, preprečevanju krčev in bolečin v mišicah, preprečevanju migrenskih napadov ter pri ohranjanju zdrave ravni krvnega sladkorja. Velikokrat se magnezijevo olje svetuje tudi v nosečnosti, saj se v tem obdobju poveča tudi potreba po tem mineralu. Koristi pa lahko tudi novopečenim mamicam, saj pomaga pri spodbujanju nastajanja mleka v telesu.

Čeprav je magnezij mineral, ki ga je mogoče najti v kar precej živilih, kot so na primer stročnice, zelenolistna zelenjava, polnozrnata žita ipd., pa raziskave nemalokrat razkrijejo, da mnogi ljudje vendarle ne dobijo dovolj tega minerala. Med ljudi, ki jih povečan vnos magnezija še posebej koristi, med drugim sodijo prav tisti, ki so pogosto nemirni in pod stresom ter ki jih morda muči tudi nespečnost. Pri tem pa prehranska dopolnila, namenjena oralnemu zaužitju, niso edina možnost, ampak je lahko celo učinkovitejša uporaba magnezijevega olja – samostojno ali pa kot del masla, ki ga pripravite tako, da sledite receptu v nadaljevanju …

- Oglas -
Magnezijevo maslo za suho kožo in stres

Sestavine za izdelavo magnezijevega masla

  • 100 gramov kokosovega olja
  • 100 gramov kakavovega masla
  • 50 mililitrov magnezijevega olja
  • 50 mililitrov osnovnega olja po izbiri (avokadovo, mandljevo, olivno, frakcionirano kokosovo olje ipd.)
  • 10–15 kapljic izbranega eteričnega olja (po želji)

Postopek izdelave

V posodici nad vodno paro stalite kokosovo olje in kakavovo maslo. Nato jima dodajte izbrano osnovno in magnezijevo olje. Vse skupaj dobro premešajte, da dobite homogeno zmes. Počakajte, da se mešanica ohladi, nato pa jo premešajte z ročnim mešalnikom, da dobite puhasto maslo za telo. V tej fazi lahko po želji dodate še eterično olje ali mešanico eteričnih olj.

Shranjevanje in uporaba

Magnezijevo maslo uporabljajte po potrebi, najbolje vsak večer pred spanjem, še posebej če imate večkrat težave z nespečnostjo. Najbolje je seveda, da si vzamete čas in ga počasi vtrete v kožo po vsem telesu, kadar nimate časa za to, pa ga lahko na primer uporabite tudi namesto običajne kreme za roke. Maslo shranjujte v nepredušno zaprti posodici. Tako lahko zdrži vsaj približno šest mesecev.

.

NAJNOVEJŠE