0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaAkupresurne točke za boljše spanje

Akupresurne točke za boljše spanje

MORDA VAS ZANIMA

Imate pogosto težave s spanjem? Bi želeli poskusiti z naravnimi tehnikami, ki vam lahko pomagajo v boju z nespečnostjo, ne da bi se pri tem razvila odvisnost ali da bi se pojavili nezaželeni stranski učinki? Ena izmed možnosti, kako se tega lotiti, je akupresura. Ta temelji na konceptu, imenovanem »Qi«, ki predstavlja nekakšno vitalno življenjsko energijo, ki se preliva po našem telesu, in sicer po obtoku, sestavljenem iz t. i. meridianov. Pritiski na določene akupresurne točke naj bi pripomogli k odpravi blokad, ki ovirajo nemoten pretok energije. Gre za metodo, ki izvira iz tradicionalne kitajske medicine in ki lahko pomaga olajšati kar nekaj težav z zdravjem in počutjem. Mednje sodi tudi nespečnost. Seveda pa morate za to poznati nekaj najpomembnejših točk, ki pridejo v poštev pri težavah s spancem …

- Oglas -

Točka »AN MIAN«

Za vašim ušesom, tik za izbočeno kostno strukturo, se nahaja izjemno pomembna akupresurna točka, imenovana »AN MIAN«. Z nežnim pritiskom na to točko si lahko zelo uspešno pomagate v boju z nespečnostjo. Poleg tega naj bi bilo mogoče s tem zmanjšati tudi težave z glavoboli, tesnobnostjo in vrtoglavico. Obstajala pa naj bi celo povezava med omenjeno točko oziroma pritiskom na to točko in uspešnejšim spopadanjem z depresijo.

Točka HT7 

Naslednjo akupresurno točko, ki jo je pametno poznati, če želite, da bo vaš spanec trdnejši in da boste zvečer lažje zaspali, najdete tik pod zapestjem, ob zunanji strani dlani oziroma vzporedno z mezincem. Povezave med rednim pritiskanjem na to točko in boljšim spancem so bile odkrite tudi v okviru znanstvenih raziskav.

Točka SP6

Poleg tega, da je povezana z boljšim spancem, naj bi bila točka SP6 pomembna tudi za blažitev menstrualnih krčev in kot pomoč pri težavah s sečili. Kje jo najdete? Nahaja je ob notranji strani noge, in sicer tik nad gležnjem oziroma ob vrhu gležnja. Če želite ublažiti težave s spancem, nekoliko močneje pritisnite na to točko tik nad kostjo in zadržite pritisk. Seveda pritisk ne sme biti tako močan, da bi občutili bolečino. Pri tem pa je treba dodati pomembno opozorilo. Čeprav je akupresura načeloma povsem varna in praktično brez nezaželenih stranskih učinkov, je pritisk na točko SP6 odsvetovan nosečnicam.

- Oglas -

Točka LV3

Se zavedate, da je za vaše težave z nespečnostjo najverjetneje kriv stres, ki ga doživljate čez dan? Potem je za vas še posebej pomembna akupresurna točka LV3, ki pomaga pri pomiritvi, s tem pa pripomore k izboljšanju spanca. To točko boste odkrili na pregibu med nožnim palcem in kazalcem. Pritisk je lahko nekoliko močnejši.

Točka KD3

Še ena pomembna točka za tiste, ki nimate najboljšega spanca, je akupresurna točka, imenovana KD3. Našli jo boste nad peto, ob notranji strani noge. Rezultati so lahko še posebej dobri, če kombinirate pritisk na to točko in točko HT7. Pritiskanje na točki KD3 in HT7 pa naj bi bilo koristno celo za zniževanje krvnega tlaka pri ljudeh s hipertenzijo, ne »zgolj« kot pomoč pri nespečnosti.

Točka »YIN TANG«

Zadnja točka, ki jo izpostavljamo, je točka, imenovana »YIN TANG«. Gre za točko, ki jo je mogoče najti na območju med obema obrvema, tik nad nosom. Pritisk na to točko naj bi pomagal tudi pri drugih težavah, ne le pri nespečnosti. Tako gre za akupresurno točko, ki naj bi imela zelo pomembno vlogo tudi pri premagovanju različnih strahov. S pritiskanjem nanjo pa naj bi bilo mogoče obenem doseči pomiritev v primeru povečanega nemira ali razdražljivosti.

.

NAJNOVEJŠE