Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
RubrikeZanimivostiMačje stranišče

Mačje stranišče

MORDA VAS ZANIMA

Pravijo, da je pes človekov najboljši prijatelj, vendar pa statistike kažejo, da ima več ljudi mačke za hišne ljubljenčke.

- Oglas -

To pa pomeni tudi, da letno kupimo ogromno peska za mačja stranišča, kar pomeni tudi ogromno dodatne nesnage na smetiščih, saj tak pesek, ki je baziran na glini ni biološko razgradljiv.

Kaj torej storiti?
Najprej nekaj osnov glede mačjega peska. Večina omenjenega peska, katerega najdemo v skoraj vseh bolje založenih trgovinah vsebuje bentonit glino, katera povzroča, da se pesek sprime. Vendar pa ta pesek vsebuje tudi druge kemične proizvode.

Za primer sta dva večja problema kar se tiče samega zdravja mačke:

  1. Nekateri menijo, da je lahko ta pesek nevaren mačkam, če ga po pomoti zaužijejo, saj se ob stiku z vodo razširi, to pa bi se lahko zgodio tudi v želodcu mačke, kar bi lahko povzročilo nevarno blokado črevesja.
  2. Poleg omenjene gline pa v pesku najdemo tudi silikon, ki lahko povzroči želodčne težave, če ga mačka zaužije.

Prav tako pa je tu tudi problem same pridelave peska, saj sam izkop omenjene gline opustoši del naravnega okolja. Zato so v preteklosti že proizvajali mačji pesek iz žagovine, koruze, pšenice, recikliranega časopisnega papirja, … vendar se te alternative niso dobro obnesle, saj se gre tudi tu za vprašanje ekologije.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×