Zdravje & prehranaKaj naredimo z zdravili, ko jim preteče rok uporabe?

Kaj naredimo z zdravili, ko jim preteče rok uporabe?

MORDA VAS ZANIMA

Če ste pripravljeni narediti malo domače naloge, se lahko naučite kako se na odgovoren način znebiti zdravil s pretečenim rokom uporabe.

- Oglas -

Obstaja zlato pravilo, ki pravi: zdravil ne mečite v stranišča! Res je, da tako preprečimo, da bi zdravila prišla v napačne roke, vendar pa je na ta način onesnažimo vodo. Torej kako se znebiti zdravil, brez da bi pri tem ogrožali zdravje radovednih otrok ali onesnaževali okolje?

  • Najbolje je, da odnesete zdravila nazaj v lekarno, kjer bodo vedeli, kako se le-teh znebiti na pravilen način.
  • Pokličite na odlagališča odpadkov, kakšna je njihova politika glede farmacevtskih izdelkov.
  • Če pa nobena od zgornjih opcij ni možna (kar je sicer zelo malo verjetno), potem vam ne preostane drugega, kot pa da jih vržete v smeti. Vendar bodite pozorni, da zdravila uničite preden jih odvržete, saj s tem preprečite morebitne zlorabe. Ne pozabite oblepiti zdravil z lepilnim trakom in jih pomešajti med smeti, da jih ne najdejo otroci ali kakšna žival, ki bi se lahko z zdravili zastrupila.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×