Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.

Težave s spanjem pri otrocih: 5 korakov do kakovostnejšega spanca

Kako lahko kot starši poskrbite, da bo motenj spanja pri vašem otroku čim manj?

Bulgurjeva solata z zelenjavo (tabbouleh)

Recept za odlično bulgurjevo solato z zelenjavo (tabbouleh).

Izkušnja skorajšnje smrti – več kot samo halucinacija

Opisi izkušnje skorajšnje smrti so malodane univerzalni, saj so si med sabo zelo podobni, ne glede na kulturno okolje in druge okoliščine.

Večina ljudi misli, da se prehranjuje precej bolj zdravo, kot se v resnici

Ali menite, da je vaša prehrana zdrava? Verjetnost za to, da se motite, je precejšnja, vsaj če sklepamo po novi raziskavi.

Blazina, ki diha – nov izum za pomoč pri anksioznosti

Blazino so razvili raziskovalci z univerze v Bristolu. Osnovni cilj je bila izdelava splošno dostopne naprave za pomoč pri anksioznosti, ki jo bo mogoče uporabiti kadar koli in kjer koli.
Ekologija & okoljeLetošnji marec je bil najtoplejši od leta 1880 naprej

Letošnji marec je bil najtoplejši od leta 1880 naprej

MORDA VAS ZANIMA

Podnebje se spreminja, o čemer ni nobenega dvoma več, pred kratkim pa so ameriški znanstveniki postregli z novimi podatki v zvezi s segrevanjem ozračja v globalnem smislu.

- Oglas -

Temperature marec

Izredno toplo tudi celotno prvo trimesečje

Vse višje temperature ozračja so namreč poskrbele, da je bil minuli marec najtoplejši od leta 1880 naprej, prav tako je bilo najtoplejše tudi obdobje od začetka januarja do konca marca, so sporočili iz ameriške uprave za oceane in ozračje (NOAA).

In kaj natančno so ugotovili? Povprečna temperatura zraka je bila letošnji marec za 0,85 stopinje Celzija višja od marčevskega povprečja v 20. stoletju, letošnji rekord pa je tistega iz leta 2010 podrl za 0,05 stopinje Celzija. Kar zadeva obdobje od začetka januarja do konca marca, pa je bila letos povprečna temperatura za 0,82 stopinje Celzija višja od povprečja 20. stoletja.

Pri zbiranju podatkov so upoštevali povprečne temperature na Zemljinem površju kot tudi na gladini oceanov, in tako že pred nekaj meseci ugotovili, da je bilo leto 2014 najtoplejše leto od začetka sistematičnega merjenja teh podatkov.

Taljenje arktičnega ledu

- Oglas -

Znanstveniki zaradi vse višjih povprečnih temperatur vztrajno opozarjajo na porabo fosilnih goriv, ki v zrak spušča toplogredne pline. Ti vodijo do višjih povprečnih temperatur, taljenja polarnega ledu in ledenikov ter do višanja gladine morja. Skrb vzbujajoče je namreč tudi dejstvo, da je bila marca rekordno nizka raven arktičnega ledu. Obseg ledu je bil za približno 1,1 milijona kvadratnih kilometrov oziroma za 7,2 odstotka manjši od povprečja v letih 1981-2010, so še sporočili iz NOAA.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×