Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeLetalski promet bo vse bolj nevaren

Letalski promet bo vse bolj nevaren

MORDA VAS ZANIMA

Deset let opazovanja in nadzorovanja emisij kaže, da ogljikov dioksid in ostali plini, ki jih je v ozračje sprosti letalski promet drastično prispeva k globalnemu segrevanju. Do leta 2050 pa bi se naj ta količina še celo potrojila!

- Oglas -

Skupina znanstvenikov je dokazala, da trenutno letalski promet še ni tako nevaren ozračju, saj naj bi prispeval le 2-3% vseh emisij. Vendar pa to še ne pomeni, da lahko kar pozabimo na to. Ravno nasprotno, saj je računalniški model pokazal, da se bodo te emisije CO2 do leta 2050 celo potrojile, kar pomeni, da lahko narastejo za kar sedem stopenj (povprečje je izračunano glede na trenutno stanje).

Velik problem je v tem, da letala izpuščajo te pline v višje predele ozračja, kar še toliko bolj škoduje trenutnemu stanju. Prav tako pa se bo letalski promet v prihodnjih letih še povečal.

Res je, da so že vidne določene izboljšave pri izkoristku in porabi goriva s pomočjo novih tehnologij, vendar pa lahko to izboljšanje povečanje letalskega prometa kaj hitro izniči.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×