Dom & energijaEKO nasveti za vsak dom

EKO nasveti za vsak dom

MORDA VAS ZANIMA

Kako z ekološkim načinom življenja tudi prihranimo?

- Oglas -

Vodenje gospodinjstva, pa naj gre za stanovanje ali hišo, je sestavljeno iz številnih in raznolikih opravil: vse od prehranjevanja, čiščenja, higiene, do skrbi za prijetno bivalno okolje. Ni dovolj, da le redno nakupujemo, kuhamo, čistimo, peremo, zalivamo cvetlice in sem ter tja prišijemo nesrečno odpadli gumb.

Za uspešno reševanje teh opravil, vedno ponavljajočih se nalog in težav, obstajajo nasveti, ki nam prihranijo veliko truda, denarja in časa, pri čemer ostanemo prijazni do okolja. To pa je zelo pomembno, saj onesnaženost okolja in klimatske spremembe postajajo vedno bolj preteče in ogrožajoče.

Ekologija pa izvorno (v svojem prvotnem, grškem pomenu) ne pomeni nič drugega, kot prav »nauk dobrega vodenja gospodinjstva«. Prav vsakdo lahko z varčnim gospodarjenjem in zmanjševanjem odpadkov učinkovito in dolgotrajno prispeva k zaščiti okolja in podnebja.

Primeri:

  • Varčevanje električne energije in vode nasploh.
  • Pri čiščenju uporabljajmo lahka čistilna sredstva namesto kemičnih preparatov, ki zelo onesnažujejo naše reke.
  • Nakupujmo sveža živila in jih pazljivo pripravimo, namesto, da družino nahranimo z že pripravljenimi jedmi.
  • Manjše bolezenske tegobe odpravljajmo z domačimi zdravili, in ne posegajmo takoj po zdravilih z močnimi stranskimi učinki.
  • Pokvarjeno orodje, pripomočke in naprave ne zavrzimo, poskušajmo jih najprej popraviti.
- Oglas -

In pomnimo, kdor bo varčno in okolju prijazno vodil svoje gospodinjstvo, ne bo prijazen le do okolja, temveč tudi do samega sebe, do svojega zdravja in končno tudi do svojega »žepa«. Saj smo vendarle del okolja.

Nasveti v tej knjigi vam bodo pri tem EKO podvigu v veliko pomoč.

Avtorica: Ulrike Ostrop
Prevod: Stana Anželj
Format: 140 mm x 200 mm
Obseg: cca. 256 strani
Vezava: šivana brošura
Leto izdaje: 2010
ISBN: 9789619372862
Cena: 24,95 € (z DDV)

Knjigo EKO nasveti za vsak dom lahko naročite pri založbi Mettis Bukvarna.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×