Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
RubrikeZanimivostiS hišnim ljubljenčkom na počitnice

S hišnim ljubljenčkom na počitnice

MORDA VAS ZANIMA

Velikokrat se lastniki hišnih ljubljenčkov odločimo, da jih bomo vzeli s seboj na počitnice, če je to le možno. Vendar pa je od vsake živali odvisno, kako to potovanje sprejme. Nekatere živali tako sploh ne povzročajo problemov, spet druge pa so lahko težavne. Zato je tu nekaj nasvetov, kako počitnice z hišnim ljubljenčkom narediti čim bolj zabavne in varne.

- Oglas -

Pojdite k veterinarju

Pozanimajte se, ali je vaš ljubljenček cepljen in ali je v bližini vašega počitnikovanja tudi kakšna veterinarska ambulanta. Vsekakor pa ne pozabite vseh potrebnih papirjev in dokumentov.

Oznake niso le za prtljago

Ni važno, ali potujete z letalom ali avtomobilom, v vsakem primeru mora pes ali mačka nositi ovratnico z naslovom in telefonsko številko.

Tudi za ljubljenčka pripravite prtljago

Prav tako kot vi, imajo tudi ljubljenčki radi udobje – svojo posteljo, igrače, posodo, … S seboj seveda vzemite njegovo najljubšo hrano, saj verjetno nočete, da bi imel na počitnicah probleme s prebavo.

Uporabite varovala

- Oglas -

Tako kot ljudje, včasih tudi ljubljenčki potrebujejo ‘varnostni pas’. Zato poskrbite, da bo kletka z vašim ljubljenčkom pravilo in varno pripeta oziroma pritrjena, da je ne bo premetavalo in da bo njegovo potovanje bolj udobno.

Nekaterim živalim je lahko v avtu slabo

Če ima vaš ljubljenček potovalno bolezen, potem ga pred vožnjo ne nahranite preveč. Prav tako poskrbite, da ima zadostno količino vode.

Okna

Veliko malih živali rado pogleda skozi okno med vožnjo, vendar pato ni ravno najbolj priporočljivo, saj se lahko poškodujejo. Insekti, ki jim priletijo v oko ali nosnico lahko povzročijo marsikatero težavo. Prav tako pa lahko zbolijo zaradi hladnega zraka.

Bodite pozorni

Verjetno vam bo skoraj vsaka žival znala povedati kdaj ji je vroče ali kdaj ji je premrzlo, zato bodite pozorni. Nikoli ne puščajte ljubljenčka samega v avtu, saj lahko poleti temperature v avtomobilu kaj hitro naraste v smrtno nevarno.

Odmori med potovanjem

Vsakdo si rad pretegne noge, to seveda drži tudi za naše ljubljenčke.

Izogibajte se morebitnim nevarnostim

Nekatere živali dejansko pojedo marsikaj, kar najdejo na tleh, zato bodite pozorni na vsakem koraku!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×