Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
RubrikeZanimivostiS hišnim ljubljenčkom na počitnice

S hišnim ljubljenčkom na počitnice

MORDA VAS ZANIMA

Velikokrat se lastniki hišnih ljubljenčkov odločimo, da jih bomo vzeli s seboj na počitnice, če je to le možno. Vendar pa je od vsake živali odvisno, kako to potovanje sprejme. Nekatere živali tako sploh ne povzročajo problemov, spet druge pa so lahko težavne. Zato je tu nekaj nasvetov, kako počitnice z hišnim ljubljenčkom narediti čim bolj zabavne in varne.

- Oglas -

Pojdite k veterinarju

Pozanimajte se, ali je vaš ljubljenček cepljen in ali je v bližini vašega počitnikovanja tudi kakšna veterinarska ambulanta. Vsekakor pa ne pozabite vseh potrebnih papirjev in dokumentov.

Oznake niso le za prtljago

Ni važno, ali potujete z letalom ali avtomobilom, v vsakem primeru mora pes ali mačka nositi ovratnico z naslovom in telefonsko številko.

Tudi za ljubljenčka pripravite prtljago

Prav tako kot vi, imajo tudi ljubljenčki radi udobje – svojo posteljo, igrače, posodo, … S seboj seveda vzemite njegovo najljubšo hrano, saj verjetno nočete, da bi imel na počitnicah probleme s prebavo.

Uporabite varovala

- Oglas -

Tako kot ljudje, včasih tudi ljubljenčki potrebujejo ‘varnostni pas’. Zato poskrbite, da bo kletka z vašim ljubljenčkom pravilo in varno pripeta oziroma pritrjena, da je ne bo premetavalo in da bo njegovo potovanje bolj udobno.

Nekaterim živalim je lahko v avtu slabo

Če ima vaš ljubljenček potovalno bolezen, potem ga pred vožnjo ne nahranite preveč. Prav tako poskrbite, da ima zadostno količino vode.

Okna

Veliko malih živali rado pogleda skozi okno med vožnjo, vendar pato ni ravno najbolj priporočljivo, saj se lahko poškodujejo. Insekti, ki jim priletijo v oko ali nosnico lahko povzročijo marsikatero težavo. Prav tako pa lahko zbolijo zaradi hladnega zraka.

Bodite pozorni

Verjetno vam bo skoraj vsaka žival znala povedati kdaj ji je vroče ali kdaj ji je premrzlo, zato bodite pozorni. Nikoli ne puščajte ljubljenčka samega v avtu, saj lahko poleti temperature v avtomobilu kaj hitro naraste v smrtno nevarno.

Odmori med potovanjem

Vsakdo si rad pretegne noge, to seveda drži tudi za naše ljubljenčke.

Izogibajte se morebitnim nevarnostim

Nekatere živali dejansko pojedo marsikaj, kar najdejo na tleh, zato bodite pozorni na vsakem koraku!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×