Najboljša leta? Med 30. in 34. letom starosti!

Mnenja o tem, katera so najboljša leta človekovega življenja, so seveda zelo subjektivna.

Ali lažnim novicam nasedajo samo starejši ljudje?

Prepričanje, da lažnim novicam nasedajo predvsem starejši ljudje, je zelo razširjeno. Ali gre pri tem za upravičeno stališče ali zgolj za predsodek?

Aktivno poslušanje – osnova uspešne komunikacije

Čeprav se vam morda zdi, da poslušate sogovornika, so standardi za aktivno poslušanje, ki je osnova uspešne komunikacije, precej visoki.

Ščetkanje zob pred zajtrkom ali po zajtrku?

Kdaj si običajno lotite ščetkanja zob – neposredno po tem, ko se zbudite, torej še pred zajtrkom, ali šele po prvem obroku?

Sam svoj terapevt: 3 vprašanja, ki si jih morate zastaviti vsak dan

Terapija v lastni režiji ima lahko kljub temu ogromno koristi. Omogoča vam nadzor nad čustvi in počutjem.

Protibolečinska sredstva lahko, paradoksno, prispevajo h kroničnim bolečinam

Znano je, da je lahko pogosta uporaba protibolečinskih sredstev problematična. Zdaj pa so raziskovalci odkrili, da ima lahko celo paradoksen učinek.

Onesnaženost okolja kriva že za najmanj 9 milijonov smrti letno

Raziskovalci so ugotovili, da je bila onesnaženost okolja leta 2019 kriva za najmanj 9 milijonov prezgodnjih smrti.

Migrene lahko povečajo nevarnost za zaplete med nosečnostjo

Z migrenami se spopada kar približno 20 odstotkov žensk v rodni dobi. Raziskovalci so bili pozorni na najbolj tipične zaplete, povezane z nosečnostjo.
Ekologija & okoljeLesarji lahko ostanke lesa po novem uporabijo za ogrevanje

Lesarji lahko ostanke lesa po novem uporabijo za ogrevanje

MORDA VAS ZANIMA

Ste se kdaj spraševali, kaj v lesni industriji naredijo z ostanki lesa, ki za nadaljnjo uporabo niso več primerni? Lesarji in drugi predelovalci lesa so morali vse do zdaj ostanke lesa zavreči oziroma se zapletati v dolgotrajne postopke za pridelavo dovoljenj, da so jih lahko uporabili za ogrevanje, od zdaj naprej pa bodo ostanke, ki nastanejo pri proizvodnji pohištva, brez zapletov lahko uporabili za ogrevanje.

- Oglas -

odpadni les in lesni odpadki

Če so hoteli to storiti v preteklosti, so morali kar nekaj časa in truda vložiti v pridobivanje okoljevarstvenih dovoljenj za predelavo odpadkov. S spremembo Uredbe o emisiji snovi v zrak iz malih in srednjih kurilnih naprav, ki lesne ostanke iz proizvodnje pohištva ne obravnava več kot odpadke, če njihova vsebnost ne preseže predpisanih mejnih vrednosti, pa je vlada zdaj vendarle ugodila večletni zahtevi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS).

»Za spremembo uredbe, ki jo je sprejela vlada, smo si v Obrtno OZS prizadevali več let, zato smo izjemno zadovoljni, da nam je končno uspelo. Za uporabo oziroma kurjenje ostankov iz proizvodnje pohištva v mali kurilni napravi tako ni več potrebno okoljevarstveno dovoljenje. To za lesarje pomeni prihranek tudi več tisoč evrov na leto, saj se bomo lahko zdaj ogrevali z lesnimi ostanki in ne več z dragimi energenti, poleg tega pa nam za odvoz lesnih ostankov ne bo treba več plačevati. Verjamemo, da smo s tem dosežkom rešili marsikatero lesno-predelovalno podjetje pred propadom,« je ob tej priložnosti povedal Branko Meh, mizar in predsednik OZS.

Nova uredba bo tako omogočala kurjenje neonesnaženih lesnih in biomasnih ostankov iz proizvodnje pohištva. Omogočala bo energetsko rabo ostankov lesa pri manjših podjetnikih, zlasti mizarjih, ki so do zdaj imeli težave z dokazovanjem statusa lastnih lesnih ostankov kot stranskega proizvoda in so posledično potrebovali okoljevarstveno dovoljenje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×