Naravna škropiva za pogoste bolezni v sadnem vrtu

Kot vsake vrtnine pa imajo tudi sadne grmovnice in drevesa svoje škodljivce ter bolezni, ki jih je treba spremljati in nadzorovati, saj nam lahko v nasprotnem primeru uničijo pridelek ali pa celo kar sadno rastlino samo.

Marko Slapnik: »Prevajam jezik narave v govorico ljudi«

Težko je v le nekaj odstavkih opisati, s čim vse se ukvarja Marko Slapnik, vedno nasmejani gospod, ki vsakogar zlahka začara s svojo pozitivno energijo in širi svoje navdušenje nad naravo in Solčavskim, od koder prihaja.

Kako nevarni so v resnici sončni žarki?

Večina ljudi se iskreno začudi, ko izvedo, da so tudi sončni žarki, ki jih dobimo pri delu na vrtu, na sprehodu, na kolesu ali v gorah, prav tako škodljivi.

Meditacija lahko pomaga pri hitrejšem prepoznavanju napak

Ali ste pogosto površni in pozabljivi? Hiter vsakodnevni tempo je pogosto kriv za to, da naredimo precej več napak, kot bi jih sicer.

Doma narejeni pripravki za zatiranje škodljivcev na vrtu

V naravi lahko naberemo rastline, iz katerih sami naredimo pripravke, naravna škropiva oziroma sredstva za boj proti škodljivcem na vrtu.

9 trikov za učinkovitejše čiščenje preprog

Vzdrževanje oziroma čiščenje preprog je precej zahtevno. Zgolj sesanje običajno ne zadostuje.

Srednja leta kot priložnost za nov začetek

Morda se zdi, da so srednja leta prepozna za nove začetke, toda to nikakor ne drži.

Ljubezen do sebe: 5 nasvetov, kako postati lastna »duša dvojčica«

Ljubezen do sebe je osnova srečnega, mirnega življenja. Vendar pa to ni nekaj, v kar bi se lahko preprosto prisilili. Pozitivne afirmacije pogosto niso dovolj.
RubrikeZanimivostiLeonardo DiCaprio podaril milijon dolarjev za zaščito slonov

Leonardo DiCaprio podaril milijon dolarjev za zaščito slonov

MORDA VAS ZANIMA

Igralec, človekoljub in zaščitnik živali in narave, Leonardo DiCaprio, je pred kratkim podaril 1 milijon dolarjev organizaciji za zaščito slonov.

- Oglas -

Leonardo DiCaprio

Na prireditvi, ki so jo organizirali v počastitev ustanovitelja in predsednika organizacije Save the Elephants, Iaina Douglasa – Hamiltona, so predstavniki Leonarda DiCapria fundaciji pomagali podpreti krizni sklad za pomoč slonom, ki je sedaj že veliko bližje znesku 5.000.000 $, ki jih potrebujejo za svoj program zaščite in ohranitve slonov.

Zaskrbljujoča je tudi novica, da je bilo samo lansko leto ubitih 30.000 afriških slonov zaradi divjega lova na slonovino. “Ta veličastna žival se sooča z zelo negotovo prihodnostojo, če ne bomo ukrepali zdaj”, je še dodal Leonardo DiCaprio.

Sklad za zaščito slonov bo imel ključno vlogo pri reševanju problematike zaščite slovnov pred divjimi lovci in pri preprečevanju in zaustavitvi trgovanja s slonovimi kostmi.

- Oglas -

Na dogodku so skupaj zbrali več kot 2 milijona dolarjev, ki bodo šli neposredno v programe za ohranjanje slonov.

Več o teh veličastnih živalih si lahko preberete tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×