Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKaj vaša krvna skupina pravi o vašem zdravju in osebnosti

Kaj vaša krvna skupina pravi o vašem zdravju in osebnosti

MORDA VAS ZANIMA

Če poznamo svojo krvno skupino, lahko predvidimo tako tveganje za določene bolezni kot tudi nekatere značajske lastnosti. Preverite, če katera od naštetih drži za vas.

Krvne skupine

- Oglas -

Različne krvne skupine pri ljudeh določajo antigeni v naši krvi, ki jih imenujemo krvni faktorji. Ti se dedujejo in določajo lastnosti krvi posameznika. Med seboj so na podlagi podobnosti združeni v sisteme krvnih skupin, danes prednjači AB0 krvni sistem, ki zajema 4 glavne krvne skupine, in sicer: A, B, AB in 0. Poznavanje krvne skupine je izjemnega pomena pri transfuziji krvi, vendar pa v skladu z japonsko tradicijo krvna skupina pove mnogo tudi o vašem zdravju in osebnosti.

Krvne skupine nam lahko povedo veliko o našem zdravju in osebnosti

Leta 1927 je japonski profesor Takeji Furukawa posamezne krvne skupine povezal z različnimi osebnostmi. Odtlej so krvne skupine na Japonskem postale tako popularne, da še danes naletimo na horoskope, pa tudi na knjige, ki svoje ugotovitve neločljivo povezujejo z eno izmed štirih krvnih skupin.

Po drugi strani je napredek v znanosti pokazal na določene povezave krvnih skupin z nekaterimi boleznimi, že od leta 1950 naprej so znanstveniki iskali vezi med krvnimi skupinami in boleznijo, ki je za posamezno krvno skupino značilna.

Krvna skupina A

Ljudje s krvno skupino A imajo višjo raven kortizola v telesu. Kortizol je stresni hormon in je povezan s številnimi boleznimi. Ljudje s to krvno skupino imajo v primerjavi s skupinama B in 0 kar 20 % večje možnosti za nastanek raka na želodcu. Pogosteje jih prizadanejo tudi nekatere druge oblike raka, npr. rak trebušne slinavke in levkemija.

- Oglas -

Značajske lastnosti, ki pritičejo tej krvni skupini, so iskrenost, domiselnost, potrpežljivost in občutek za odgovornost. Po drugi strani so za to krvno skupino značilni tudi prenagljenost, napetost in trmavost.

Krvna skupina B

Ljudje s krvno skupino B imajo v primerjavi s krvno skupino 0 približno 11 % večje monosti za obolenja srca. Raziskovalci na Harvardu so ugotovili, da imajo ženske, ki pripadajo tej krvni skupini, tudi večje možnosti za razvoj raka na jajčnikih. Dobra stran pa je, da s to krvno skupino pride tudi do 50.000 krat več bakterij, koristnih za naše telo.

Tisti s krvno skupino B so navadno strastni, aktivni in ustvarjalni. Po Furukawajevi teoriji pa so tudi sebični, neodgovorni in nepredvidljivi.

Krvna skupina AB

Sodeč po študiji, objavljeni v reviji Neurology, ljudi s krvno skupino AB za kar 82 % bolj tarejo kognitivne težave, še posebej spominski priklic in težja zbranost.

Osebnostno so ljudje s to krvno skupino sproščeni, prilagodljivi in samoobvladljivi, so pa tudi kritični, pozabljivi in malomarni.

Krvna skupina 0

Ljudje s krvno skupino 0 so bolj nagnjeni k raznim razjedam na koži, težave pa imajo lahko tudi z ahilovo tetivo, ki se pri njih nekoliko lažje poškoduje. Po drugi strani jih redkeje doleti rak trebušne slinavke, pa tudi za okužbo z malarijo so manj dovzetni.

Značajsko so samozavestni, odločni in intuitivni, po drugi strani pa egocentrični, hladni in potencialni deloholiki.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×