0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehrana7 živil, ki nam pomagajo odmašiti arterije na povsem naraven način

7 živil, ki nam pomagajo odmašiti arterije na povsem naraven način

MORDA VAS ZANIMA

Obstaja več živil, ki pripomorejo k čiščenju žilnih sten in preprečujejo aterosklerozo. To je proces kopičenja holesterola iz krvi na stenah arterij, zaradi katerega se žile ožijo in mašijo, kar lahko vodi k srčnim boleznim, vključno s srčnim popuščanjem. Preverite, za katera živila gre.

- Oglas -

Zamašene arterije

Ribe

V študiji na univerzi v Southamptonu je bilo ugotovljeno, da so ribe, predvsem losos, zelo učinkovite pri preprečevanju zamašenih arterij. Losos je izredno bogat z omega 3 maščobnimi kislinami, te pa preprečujejo nastajanje oblog na stenah arterij, oksidacijo holesterola in tvorjenje krvnih strdkov.

Špinača

Špinača vsebuje obilo folne kisline in kalija in je dober pripomoček zoper hipertenzijo. Ne samo, da preprečuje nastajanje holesterola, pač pa nudi zaščito pred srčnim popuščanjem na dolgi rok. Je tudi bogata z luteinom, spojino, ki ščiti proti starostni degeneraciji rumene pege.

- Oglas -

Česen

Zdravilne lastnosti česna so že dolgo znane, česen med drugim znižuje visok krvni tlak in dobrodejno deluje pri srčnih boleznih. Študije so pokazale, da je uspešen preprečevalec poapnitve arterij.

Brusnični sok

Le trije kozarci brusničnega soka na teden so dovolj, da uspešno preprečimo nalaganje holesterola na stenah žil. Zdravstvene koristi brusnic izvirajo iz njihovega učinka na celice, saj te s pomočjo brusničnega soka lažje absorbirajo maščobo in proizvajajo energijo. S tem se prepreči nalaganje maščob na žilne stene.

Oljčno olje

Koristi oljčnega olja v povezavi s preprečevanjem holesterola so potrdile številne študije. Oljčno olje ima visoko vsebnost nenasičenih maščob, zato blagodejno deluje na arterije.

Paradižnik

Paradižnik je bogat z likopenom, ta pa ima številne zdravstvene učinke na naše arterije. Študije so pokazale, da so ženske, ki redno uživajo paradižnik, manj dovzetne za aterosklerozo in bolezni srca.

- Oglas -

Oves

Oves vsebuje topne vlaknine, ki preprečujejo nastajanje holesterola. Raziskave potrjujejo, da 2 skodelici ovsa na dan zmanjšujeta raven holesterola v krvi za skoraj 20 %.

NAJNOVEJŠE