- Oglas -
Odlična krompirjeva juha, ki smo jo začinili z zelišči. Juha je nekoliko gostejša, zato jo lahko postrežemo tudi kot samostojen obrok s kosom hrustljavega kruha.
SESTAVINE (4 porcije)
- 100 g svežih sesekljanih zelišč (drobnjak, peteršilj, špinača …)
- 200 g krompirja
- 50 g suhih ali zamrznjenih gob (suhe pred kuhanjem jih namočimo v vodo)
- 60 g svetlega prežganja
- 1,5 l zelenjavne juhe
- 4 žlice smetane
- ščepec zdrobljene kumine
- sol po okusu
- zdrobljen poper
- 1 žlica začimb za juho
- luštrek sveži listki za okrasitev
PRIPRAVA
- Zelenjavno juho zavremo, nato dodamo sesekljana zelišča, solimo, popramo in dodamo kumino. Dodamo olupljen in na kocke narezan krompir in odcejene namočene gobe. Kuhamo 10 minut.
- Dodamo prežganje in še malo kuhamo. Nato dodamo smetano, začinimo z začimbami za juho in postrežemo. Okrasimo z luštrekom.
- oglas -