ReceptiJuheKrompirjeva juha z zelišči

Krompirjeva juha z zelišči

MORDA VAS ZANIMA

Odlična krompirjeva juha, ki smo jo začinili z zelišči. Juha je nekoliko gostejša, zato jo lahko postrežemo tudi kot samostojen obrok s kosom hrustljavega kruha.

- Oglas -

SESTAVINE (4 porcije)

  • 100 g svežih sesekljanih zelišč (drobnjak, peteršilj, špinača …)
  • 200 g krompirja
  • 50 g suhih ali zamrznjenih gob (suhe pred kuhanjem jih namočimo v vodo)
  • 60 g svetlega prežganja
  • 1,5 l zelenjavne juhe
  • 4 žlice smetane
  • ščepec zdrobljene kumine
  • sol po okusu
  • zdrobljen poper
  • 1 žlica začimb za juho
  • luštrek sveži listki za okrasitev

PRIPRAVA

  1. Zelenjavno juho zavremo, nato dodamo sesekljana zelišča, solimo, popramo in dodamo kumino. Dodamo olupljen in na kocke narezan krompir in odcejene namočene gobe. Kuhamo 10 minut.
  2. Dodamo prežganje in še malo kuhamo. Nato dodamo smetano, začinimo z začimbami za juho in postrežemo. Okrasimo z luštrekom.

- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×