- Oglas -
Kremna juha iz leče in čičerike navdušuje z gosto, svilnato teksturo in toplimi orientalskimi začimbami. Popolna kombinacija beljakovin in vlaknin vam zagotavlja hranljiv obrok, ki ga lahko enostavno prilagodite s svojimi najljubšimi dodatki, na primer popečenimi kruhovimi kockami ali kančkom olivnega olja.
Sestavine (4 porcije):
- 200 g leče
- 2 rezini kruha
- 6 strokov česna
- 8 vejic timijana, sol po okusu
- mleti poper po okusu
- 2 žlici olivnega olja
- 1 čebula
- ½ korenčka
- 1 žlička mlete kumine
- 1 žlička zdrobljene kumine
- 1 lovorjev list
- 600 ml zelenjavne juhe
- 1 žlica kisle smetana
- 150 g vložene čičerike
- 4 paradižniki
- 1 čili
Priprava:
- Lečo oplaknite, namočite v vodo, pustite stati en dan, nato jo odcedite. Kruh narežite na kocke, jih položite v skledo s tremi stroki česna in polovico timijana.
- Začinite s soljo in poprom, pokapajte z malo oljčnega olja in premešajte. Prenesite na pekač, obložen s papirjem za peko, in približno 10 minut pecite v predhodno ogreti pečici na 200 °C.
- Čebulo, česen in korenje olupite in narežite na kocke in prepražite na olju. Dodajte papriko, kumino, lovorov list in lečo. Prilijte juho in kuhajte, dokler se ne zmehča. Nato zmešajte.
- Začinite s soljo, poprom, timijanom in kislo smetano. Čičerko odcedite in jo skupaj s sesekljanim paradižnikom in čilijem dodajte juhi. Premešajte in potresite s kruhovimi krutoni.
- oglas -