DomovZdravi ReceptiKremna juha iz leče in čičerike

Kremna juha iz leče in čičerike

- Oglas -

Kremna juha iz leče in čičerike navdušuje z gosto, svilnato teksturo in toplimi orientalskimi začimbami. Popolna kombinacija beljakovin in vlaknin vam zagotavlja hranljiv obrok, ki ga lahko enostavno prilagodite s svojimi najljubšimi dodatki, na primer popečenimi kruhovimi kockami ali kančkom olivnega olja.

Sestavine (4 porcije):

  • 200 g leče
  • 2 rezini kruha
  • 6 strokov česna
  • 8 vejic timijana, sol po okusu
  • mleti poper po okusu
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 čebula
  • ½ korenčka
  • 1 žlička mlete kumine
  • 1 žlička zdrobljene kumine
  • 1 lovorjev list
  • 600 ml zelenjavne juhe
  • 1 žlica kisle smetana
  • 150 g vložene čičerike
  • 4 paradižniki
  • 1 čili

Priprava:

  1. Lečo oplaknite, namočite v vodo, pustite stati en dan, nato jo odcedite. Kruh narežite na kocke, jih položite v skledo s tremi stroki česna in polovico timijana.
  2. Začinite s soljo in poprom, pokapajte z malo oljčnega olja in premešajte. Prenesite na pekač, obložen s papirjem za peko, in približno 10 minut pecite v predhodno ogreti pečici na 200 °C.
  3. Čebulo, česen in korenje olupite in narežite na kocke in prepražite na olju. Dodajte papriko, kumino, lovorov list in lečo. Prilijte juho in kuhajte, dokler se ne zmehča. Nato zmešajte.
  4. Začinite s soljo, poprom, timijanom in kislo smetano. Čičerko odcedite in jo skupaj s sesekljanim paradižnikom in čilijem dodajte juhi. Premešajte in potresite s kruhovimi krutoni.
- oglas -

NAJNOVEJŠI RECEPTI