Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.

Okužba s tem parazitom vas lahko naredi bolj privlačne

Raziskovalci so odkrili, da lahko ta parazit vpliva na povečanje privlačnosti okužene osebe.

Ali pogosto opažate ponavljajoče se številke? Preverite, kaj pomenijo …

Vas praktično na vsakem koraku spremlja ponavljajoč se vzorec številk? Morda se zdi, da gre za naključje, vendar so numerologi prepričani, da bi morali tovrstnim znamenjem posvetiti več pozornosti.
Zdravje & prehranaKombiniranje CBD-izdelkov z zelišči: 3 kombinacije za še boljši učinek

Kombiniranje CBD-izdelkov z zelišči: 3 kombinacije za še boljši učinek

MORDA VAS ZANIMA

Izvlečki konoplje so postali pravi hit. V mislih imamo t. i. CBD-izdelke, ki vsebujejo kanabidiol – snov, ki lahko pomaga pri sproščanju, izboljšanju razpoloženja, ublažitvi bolečin in pri mnogih drugih težavah, povezanih z zdravjem in počutjem, ne da bi povzročala halucinogene reakcije. Konoplja sicer vsebuje več kot 100 različnih tipov kanabinoidov, kamor uvrščamo tudi kanabidiol. Te snovi učinkujejo usklajeno, obenem pa je mogoče okrepitev njihovih specifičnih učinkov doseči tudi s kombiniranjem konopljinih oziroma CBD-izdelkov z nekaterimi drugimi zelišči. Pri tem je seveda potrebna previdnost oziroma predhodno posvetovanje s strokovnjakom, ki vam bo pomagal ugotoviti, ali je določena kombinacija zares primerna in varna za vas.

- Oglas -

V nadaljevanju predstavljamo tri možne kombinacije – vsaka izmed njih je namenjena okrepitvi specifičnega učinka, povezanega z uporabo izdelkov na osnovi izvlečkov konoplje.

1. Kombiniranje z ašvagando za lažje premagovanje stresa

Ašvaganda, včasih imenovana tudi indijska divja češnja ali indijski ginseng, je rastlina, ki jo uvrščamo med t. i. adaptogene rastline oziroma zelišča, ki imajo izredno pomembno mesto v tradicionalnem zdravilstvu, še posebej v  ajurvedski medicini. Ena najpomembnejših lastnosti ašvagande in drugih adaptogenih zelišč je, da nam lahko pomagajo pri prilagoditvi na različne stresne dejavnike. Tako postanemo manj občutljivi nanje, posledično pa ne morejo tako močno vplivati na naše zdravje in počutje. Redna uporaba ašvagande naj bi med drugim pomagala pri zniževanju ravni kortizola v telesu.

Če je primarni razlog, zaradi katerega ste začeli uporabljati konopljine izdelke, želja, da bi se znali uspešneje spopasti s stresom, je lahko dobra izbira za vas tudi ašvaganda. »Protistresni učinki« bodo tako še izrazitejši, pri čemer ponovno opozarjamo, da kombiniranje izvlečkov konoplje z drugimi zeliščnimi pripravki ne bi smelo potekati na lastno pest, ampak pod nadzorom strokovnjaka. Hkrati imejte v mislih, da se učinki ašvagande praviloma ne pokažejo takoj, ampak šele po določenem obdobju redne uporabe.

2. Kombiniranje z baldrijanom za boljši spanec

CBD-izdelki se zelo pogosto uporabljajo tudi v primeru različnih težav, povezanih s spanjem – če na primer zvečer zelo težko zaspite ali če se ponoči večkrat zbudite. Čeprav imajo lahko izvlečki konoplje zelo pomirjajoč učinek, sami po sebi običajno še niso dovolj, da bi zaspali. Tako se včasih priporoča kombiniranje konopljinih izdelkov z zelišči, ki so še posebej znana po tem, da pomagajo pri izboljšanju spanca. Eno takšnih zelišč je na primer baldrijan, ki se najpogosteje uporablja prav kot naravna pomoč pri težava s spanjem in za pomiritev. Dobra izbira je lahko tudi kombiniranje z izdelki na osnovi sivke. K boljšemu spancu pa obenem pripomoreta tudi čeladnica in pasijonka.

3. Kombiniranje s konopljiko za izrazitejšo ublažitev bolečin

- Oglas -

Čeprav sta besedi konopljika in konoplja zelo podobni, gre v resnici za različni rastlini, ki pa imata vendarle določene sorodne učinke. Tako izdelki iz konoplje kot tisti, ki so narejeni iz konopljike, lahko med drugim pomagajo pri lajšanju različnih oblik bolečine. Če so bile prav bolečine tisto, zaradi česar ste začeli razmišljati o uporabi izvlečkov konoplje, si vašo pozornost zagotovo zasluži tudi konopljika. Za izdelavo dopolnil se običajno uporabljajo plodovi grma, ki uspeva predvsem na območju Sredozemlja.

Čeprav je lahko konopljika koristna za ublažitev najrazličnejših bolečin, je še posebej učinkovita pri lajšanju bolečin, ki so povezane z menstruacijo. V primeru, da se pogosto spopadate z močnimi menstrualnimi krči, CBD-izdelki pa nimajo tako dobrega učinka, kot bi želeli, je torej smiselno preveriti, ali bi bilo morda za vas varno, da jih kombinirate z izvlečki konopljike.

Več o rastlinah:

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×