Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.

Zakisanost oceanov nam krade kisik

Drobni, na vodi plavajoči organizmi, ki človeštvu zagotavljajo kar približno eno petino vsega kisika, so vse bolj ogroženi.
RubrikeZanimivostiKmalu brezplačni preventivni pregledi ustne votline

Kmalu brezplačni preventivni pregledi ustne votline

MORDA VAS ZANIMA

Rak ustne votline je v porastu. Kot so zapisali v sporočilu za javnost v Zdravniški zbornici Slovenije, je to osmi najpogostejši rak v Sloveniji. Prav zato so se slovenski zobozdravniki odločili ponovno izpeljati akcijo brezplačnih preventivnih pregledov ustne votline.

- Oglas -

Brezplačni pregledi ustne votline

Slovenski zobozdravniki bodo maja paciente napotili na brezplačen specialistični pregled ustne votline. S preventivnimi pregledi želijo prispevati k boljši ozaveščenosti prebivalcev o raku ustne votline ter odkriti maligne spremembe v zgodnji fazi. Projekt so prvič izpeljali leta 2014, tedaj pa je v njem sodelovalo 250 zobozdravnikov po Sloveniji. Brezplačnih pregledov ustne votline se je udeležilo kar 2000 Slovenk in Slovencev.

Ime akcije, ki jo organizira odbor za zobozdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije v sodelovanju s Centrom za ustne bolezni in parodontologijo Stomatološke klinike in kliničnim oddelkom za maksilofacialno in oralno kirurgijo UKC Ljubljana, je Pravočasen pregled ustne votline lahko reši življenje.

Najbolj so v nevarnosti moški nad 40 let

V Sloveniji letno odkrijemo 250 novih primerov raka ustne votline in žrela, kar 80 odstotkov vseh pa odkrijejo zobozdravniki. Najbolj so mu podvrženi moški nad 40 leti starosti, narašča pa tudi v skupini mlajših ljudi in žensk.

- Oglas -

Pravočasno ga lahko odkrijemo le z rednimi obiski pri zobozdravniku. Če ta opazi sumljivo spremembo, odvzame delček tkiva za pregled. Ob zgodnjem odkritju ustnega raka so možnosti ozdravitve veliko višje kot sicer. Na žalost pa gre večina bolnikov z omenjeno obliko raka prepozno na zobozdravniški pregled. Zato si velja zapomniti: pravočasen pregled ustne votline vam lahko reši življenje!

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×