Revija Bodi eko, februar 2022

Pred vami je prva letošnja številka revije Bodi eko. V njen boste našli kup nasvetov in receptov, s katerimi si boste lahko na naraven način izboljšali svoje zdravje in počutje.

Zakaj je tako težko videti dobro v sočloveku?

Prehitro obsojanje je zelo razširjena težava. Tako sočloveku hitro pripišemo slabe namene, precej težje pa v drugih ljudeh ugledamo dobro – tudi ko gre za naše bližnje.

Uporaba tehnologije za prepoznavo obraza pri razdeljevanju šolskih kosil

Vodstvo teh šole se je odločilo, da pri razdeljevanju šolskih kosil uvede metodo, ki temelji na prepoznavanju obrazov.

Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.
Ekologija & okoljeKitajski telekom zmanjšuje emisije

Kitajski telekom zmanjšuje emisije

MORDA VAS ZANIMA

Kitajski sektor telekoma je pred nedavnim izdal poročilo, v katerem piše, da so od leta 2008 zmanjšali emisije ogljikovega dioksida za kar 48.5 milijonov ton.

- Oglas -

To so dosegli z nadgradnjo telekomunikacijskih naprav, večjo kapaciteto elektronskega shranjevanja podatkov in boljšo logistiko.

Takšen znesek je primerljiv s količino emisij celotne ekonomije, ki jo letno proizvede Švedska! V poročilu je prav tako pisalo, da je te prihranke omogočil samo transport, proizvodnja papirja ter ostalega materiala, ki se je zmanjšala zaradi povečanja elektronske komunikacije.

Študija tega primera je zaključila, da bi lahko s povečanjem telekomunikacij v prihodnosti prihrani kar 340 milijonov ton emisij na Kitajskem do leta 2020. Še večji in boljši potencial pa vidijo v virtualnih srečanjih, ki pa bi lahko do leta 2030 zmanjšali emesije za neverjetnih 623 milijonov ton.

Poročilo je sicer delno nepravilno, saj povečanje zahtev po energiji strežnikov in ostalih telekomunikacijskih sredstev hkrati povečujejo tudi emisije, vendar pa so to vseeno le znatno manjše številke, kot pa če bi se Kitajska vrnila v prejšnjo fazo elektronskega razvoja.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×