0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeKitajski telekom zmanjšuje emisije

Kitajski telekom zmanjšuje emisije

MORDA VAS ZANIMA

Kitajski sektor telekoma je pred nedavnim izdal poročilo, v katerem piše, da so od leta 2008 zmanjšali emisije ogljikovega dioksida za kar 48.5 milijonov ton.

- Oglas -

To so dosegli z nadgradnjo telekomunikacijskih naprav, večjo kapaciteto elektronskega shranjevanja podatkov in boljšo logistiko.

Takšen znesek je primerljiv s količino emisij celotne ekonomije, ki jo letno proizvede Švedska! V poročilu je prav tako pisalo, da je te prihranke omogočil samo transport, proizvodnja papirja ter ostalega materiala, ki se je zmanjšala zaradi povečanja elektronske komunikacije.

Študija tega primera je zaključila, da bi lahko s povečanjem telekomunikacij v prihodnosti prihrani kar 340 milijonov ton emisij na Kitajskem do leta 2020. Še večji in boljši potencial pa vidijo v virtualnih srečanjih, ki pa bi lahko do leta 2030 zmanjšali emesije za neverjetnih 623 milijonov ton.

- Oglas -

Poročilo je sicer delno nepravilno, saj povečanje zahtev po energiji strežnikov in ostalih telekomunikacijskih sredstev hkrati povečujejo tudi emisije, vendar pa so to vseeno le znatno manjše številke, kot pa če bi se Kitajska vrnila v prejšnjo fazo elektronskega razvoja.

.

NAJNOVEJŠE