Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
RubrikeZanimivostiKevin Costner svetuje

Kevin Costner svetuje

MORDA VAS ZANIMA

Predstavljamo vam pet nasvetov, ki nam jih je razkril Kevin Costner

  1. Da bi spoznali, kdo ste in kakšne so vaše zmožnosti, se pogovarjajte z najstarejšimi ljudmi v vaši rodbini in iz njihovih spominov strnite kar največ podatkov o svojih prednikih in njihovih življenjskih navadah. Na ta način boste spoznali, katere stvari so jih privlačile in katere gene ste podedovali.
  2. Zbirajte slike svojih prednikov ter opazujte značilne črte in poteze njihovih obrazov, saj boste v marsikaterem izmed njih prepoznali svoje črte. Odkrili boste, zakaj vam brada slabše raste, brki pa so košati, ali zakaj imate manjše prsi in prelepe dolge noge. Zavedajte se, da v sebi nosite vsa življenja svojih prednikov.
  3. Ne posmehujte se načinu življenja svojih prednikov, saj se bodo vaši potomci smejali vašemu. Bolje bi bilo, če bi odkrili vzroke za njihov način življenja in s tem nemara ugotovili, zakaj vi živite življenje tako, kot ga živite.
  4. Dobro hranite predmete in spomine svojih prednikov in jih kot zapuščino predajte svojim potomcem, saj se na ta način prenaša energija, ki so jo vsi lastniki teh predmetov z vsakodnevnimi dotiki vnesli v predmete. S posredovanjem teh spominov se nadaljuje njihovo življenje z vami in poleg vas v vašem vsakdanu.
  5. Bodite ponosni na svoje prednike ne glede na to, kaj so bili in kako so živeli. Vi ste del njih in oni so del vas, saj vi nadaljujete družinsko verigo. Brez njihovega načina življenja tudi vi ne bi bili prav takšni, kakršni ste, saj so oni odgovorni za vas nastanek in razvoj. Zaradi vsega tega spoštujte spomin na njihovo življenje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×