fbpx
Domov Dom & energija Kakšen aparat za stepanje smetane kupiti?

Kakšen aparat za stepanje smetane kupiti?

Črni trn – prva pomoč pri kroničnem zaprtju

Črni trn kot zdravilno rastlino poznamo že mnogo let. Še dandanes se uporablja pri kroničnih zaprtjih otrok in ostarelih.

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

Kakšen mešalnik uporabljate za stepanje, mešanje, miksanje … nekateri se dela lotijo ročno, drugi s paličnim mešalnikom, tretji spet uporabljajo multifunkcijsko napravo …

Mlada gospodinja nas je vprašala, kateri je najprimernejši aparat za stepanje smetane. V svoji mini kuhinji ima trenutno le palični mešalnik, ki ga pogosto uporablja pri pripravi juh in omak.

Električni mešalnikOpazila pa je, da ji manjka “pomočnik” za stepanje smetane in jajc, a ne ve, kakšnega kupiti. Prijateljica jo prepričuje, naj kupi večnamenski mešalnik, nad katerim je sama navdušena in ga uporablja vsak dan. Ker pa nima veliko prostora, kuha le občasno, peče pa še manj, ni prepričana, da je prijateljičin predlog prava izbira. Spomni se, da je imela njena mama preprost mešalnik za stepanje smetane in jajčnega beljaka in zdi se ji, da bi ji nekaj takega povsem zadostovalo. Zanimalo jo je še naše mnenje.

Zaradi majhne kuhinje in zgolj občasnega kuhanja in pečenja vsekakor ne priporočam nakupa večnamenskega aparata. Ta je predviden za pogosto uporabo, zato naj bi bil ves čas pri roki; torej mora biti postavljen na kuhinjski pult, kar v majhni kuhinji praktično ni izvedljivo. Če pa bi imeli aparat in nastavke v omari, bi potrebovali kar precej prostora, ki ga v majhnih kuhinjah že tako primanjkuje.

Tudi z ekonomskega vidika je nakup neprimeren, saj je majhna verjetnost, da bi uporabljali vse funkcije, ki jih ponuja taka naprava. Vaše razmišljanje o preprostem mešalniku, ki ima le metlico za stepanje in gnetenje, je pravilno. Lahko se odločite za model, ki ima tudi posodico z nožem za sekljanje česna, peteršilja in čebule, kaj več dodatkov pa vam bo v tako majhnem kuhinjskem kotičku zagotovo bolj v napoto kot v korist.

Seveda pa moramo tudi pri manjših aparatih in napravih pogledati energijski razred in porabo, saj tudi tukaj lahko nekoliko privarčujemo pri mesečnem računu za elektriko, še posebej če radi kuhamo.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

- Oglas -

Najnovejše

Peka kruha z drožmi: Zakaj so droži vedno bolj priljubljene?

Peka kruha z drožmi postaja vedno bolj priljubljena. Droži so uravnotežen konzorcij naravno prisotnih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij, ki živijo v sožitju.

Zdravilna energija prelita v slike

Zdravilka in slikarka Slavica Štrukelj Kokoravec iz Ljubljane že več kot dvajset let raziskuje svet energij.

7 pogostih napak pri čiščenju

Čiščenje stanovanja za večino ljudi ni najbolj prijetno opravilo. Tako seveda želimo, da bi bil čas, ki ga vložimo, čim bolje porabljen.

Tef – izjemno zdravo žito, ki ne vsebuje glutena

Ste že slišali za žito, imenovano tef (Eragrostis tef)? V naših krajih gre za zelo eksotično živilo, ki ga verjetno poznajo le redki posamezniki.

Pasijonka za pomiritev živcev in daljši spanec

Pasijonka vpliva na centralni živčni sistem, in sicer deluje pomirjevalno. Ugotovili so, da izvlečki pasijonke podaljšajo spanje pri peroralnem uživanju.
- Oglas -
Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×