Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.

Bolečine v sklepih: 13 nasvetov za ublažitev težav

Bolečine v sklepih postajajo vse bolj razširjene. V določenih primerih so to zgolj začasne bolečine, vendar pa gre pogosto tudi za tipičen znak resnejših bolezni.

Vse, kar ste želeli vedeti o shujševalnih tabletah

Shujševalne tablete je mogoče razdeliti v dve osnovni skupini. Tako poznamo shujševalne tablete, ki vam jih lahko predpiše samo zdravnik, in tablete za hujšanje, ki jih je mogoče kupiti brez recepta.

Mikroplastika prvič odkrita tudi v človeški krvi

Mikroplastika je bila namreč prvič v zgodovini odkrita celo v človeški krvi.

Kakav pred vadbo za manj napora in več motivacije

Za pozitivne učinke kakava naj bi bili zaslužni predvsem flavanoli. Gre za izjemno koristne bioaktivne spojine, ki so znane po pozitivnem vplivu na prekrvavitev.
Dom & energijaKakšen aparat za stepanje smetane kupiti?

Kakšen aparat za stepanje smetane kupiti?

MORDA VAS ZANIMA

Kakšen mešalnik uporabljate za stepanje, mešanje, miksanje … nekateri se dela lotijo ročno, drugi s paličnim mešalnikom, tretji spet uporabljajo multifunkcijsko napravo …

- Oglas -

Mlada gospodinja nas je vprašala, kateri je najprimernejši aparat za stepanje smetane. V svoji mini kuhinji ima trenutno le palični mešalnik, ki ga pogosto uporablja pri pripravi juh in omak.

Električni mešalnikOpazila pa je, da ji manjka “pomočnik” za stepanje smetane in jajc, a ne ve, kakšnega kupiti. Prijateljica jo prepričuje, naj kupi večnamenski mešalnik, nad katerim je sama navdušena in ga uporablja vsak dan. Ker pa nima veliko prostora, kuha le občasno, peče pa še manj, ni prepričana, da je prijateljičin predlog prava izbira. Spomni se, da je imela njena mama preprost mešalnik za stepanje smetane in jajčnega beljaka in zdi se ji, da bi ji nekaj takega povsem zadostovalo. Zanimalo jo je še naše mnenje.

Zaradi majhne kuhinje in zgolj občasnega kuhanja in pečenja vsekakor ne priporočam nakupa večnamenskega aparata. Ta je predviden za pogosto uporabo, zato naj bi bil ves čas pri roki; torej mora biti postavljen na kuhinjski pult, kar v majhni kuhinji praktično ni izvedljivo. Če pa bi imeli aparat in nastavke v omari, bi potrebovali kar precej prostora, ki ga v majhnih kuhinjah že tako primanjkuje.

Tudi z ekonomskega vidika je nakup neprimeren, saj je majhna verjetnost, da bi uporabljali vse funkcije, ki jih ponuja taka naprava. Vaše razmišljanje o preprostem mešalniku, ki ima le metlico za stepanje in gnetenje, je pravilno. Lahko se odločite za model, ki ima tudi posodico z nožem za sekljanje česna, peteršilja in čebule, kaj več dodatkov pa vam bo v tako majhnem kuhinjskem kotičku zagotovo bolj v napoto kot v korist.

- Oglas -

Seveda pa moramo tudi pri manjših aparatih in napravih pogledati energijski razred in porabo, saj tudi tukaj lahko nekoliko privarčujemo pri mesečnem računu za elektriko, še posebej če radi kuhamo.

Vir: Zveza potrošnikov Slovenije

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×