0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako zmanjšati potenje?

Kako zmanjšati potenje?

MORDA VAS ZANIMA

Potenje je naraven mehanizem, s katerim uravnavamo telesno temperaturo. Kljub temu pa se nekateri potijo bolj kot drugi. Razlogov za to je več: hormonsko neravnovesje, depresija, anksiozne motnje, jeza, dihalne težave, bolezni srca ali pljuč, putika, debelost, nosečnost, menopavza … Pretirano znojenje ni nevarno, kljub temu pa nas lahko marsikdaj spravi v zadrego. Poglejmo si nekaj naravnih sredstev, s katerimi lahko zmanjšamo potenje.

- Oglas -
potenje

Jabolčni kis

V kozarcu vode zmešajte čajno žličko jabolčnega kisa, čajno žličko belega kisa in medu. Mešanico spijte trikrat dnevno. Jabolčni kis lahko uporabite tudi tako, da ga tja, kjer se potite, vtrete čez noč in ga zjutraj sprete ter se namažete z dezodorantom, ki ga sicer uporabljate.

Črni čaj

Ta čaj vsebuje tanin, ki bo poskrbel za zoženje por in s tem preprečil prekomerno izločanje potu. Skuhajte črni čaj (v filtru) in filter vrečke dajte pod pazduhe oz. na mesto potenja. Vrečke lahko tudi zamrznete in jih uporabite kasneje.

Sol

Sol ima odlične vpojne lastnosti in poleg tega suši kožo. Najbolje je uporabiti sol v kristalih. Podrgnite jih po kritičnih predelih.

- Oglas -

Limona in soda bikarbona

Pomešajte limonin sok s sodo bikarbono in odkrili boste izjemno učinkovito sredstvo, s katerim se lahko »rešite« pretiranega potenja. Limono lahko tudi narežete, na njo posujete sodo bikarbono ter s tako pripravljeno limono mažete problematična mesta.

Koruzna bela moka

Ta metoda je povsem enostavna. S seboj imejte stekleničko te moke, ko čutite, da se začenjate potiti, jo kot talko aplicirajte na mesta potenja. Preden jo vtrete, si pot obrišite z robčkom.

Narezan krompir

Narezani kosi krompirja odlično vpijajo vodo. Narezite torej krompir in ga drgnite po mestih, kjer želite ustaviti potenje. Za še boljši učinek, takoj za tem na to mesto vtrite koruzno belo moko ali pecilni prašek (oziroma mešanico obojega).

Olje čajevca

To vsestransko uporabno olje je uporabno tudi proti potenju. Z njim se namažite po predelih, kjer se želite znebiti potenja.

.

NAJNOVEJŠE