0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKako zmanjšati izrazitost smejalnih gubic okoli ust?

Kako zmanjšati izrazitost smejalnih gubic okoli ust?

MORDA VAS ZANIMA

Pravijo, da je smeh pol zdravja. Smejalne gubice, ki se pogosto pojavijo okoli ust, pa kljub temu mnoge spravljajo ob živce. Čeprav tovrstne gubice niso nekaj, česar bi se morali sramovati, saj so navsezadnje svojevrsten spomin na vse lepe trenutke, ki ste jih že doživeli, pa bi mnogi vendarle želeli vsaj nekoliko ublažiti izrazitost smejalnih gubic. Je edina rešitev kirurški poseg? To je precej drastičen ukrep, ki seveda prinaša tudi nemalo tveganj. Tako vam svetujemo, da raje poskusite z nekaterimi naravnimi pripravki in ukrepi za ublažitev smejalnih gubic okoli ustnic.

- Oglas -

Smejalne gubice

Olivno olje

V olivnem olju najdemo pester nabor antioksidantov. Kot verjetno veste, so antioksidanti med drugim zelo pomembni tudi za upočasnjevanje procesa staranja. Namesto da posegate po dragih kozmetičnih izdelkih, ki vsebujejo antioksidante, za nego kože okoli ustnic uporabite kar olivno olje. To bo zmanjšalo izrazitost obstoječih gubic in upočasnilo nastajanje novih.

Piling s kivijem

Priporočamo vam, da svoji koži približno enkrat tedensko privoščite tudi piling s kivijem. Tudi kivi velja za odličen vir antioksidantov. V posodici pretlačite kivi, ki mu dodajte približno 2 žlici sladkorja in malce izbranega olja. S to mešanico nato nežno zmasirajte obraz in se pri tem še posebej osredotočite na predel okoli ustnic.

- Oglas -

Krema za zaščito pred soncem

Morda se vam zdi, da je škoda že narejena. Vendar pa bo izpostavljanje kože sončnim žarkom brez zaščite stanje zagotovo še poslabšalo. Po drugi strani pa lahko doslednost pri nanosu ustreznih zaščitnih krem nekoliko pomaga pri blaženju izrazitosti smejalnih (pa tudi drugih) gubic. Seveda pa je uporaba krem za zaščito pred soncem pomembna tudi zaradi zmanjševanja tveganja za kožnega raka, zato bodite na ta ukrep pozorni v vseh letnih časih.

Pijte dovolj vode

Dehidrirana koža je bolj nagnjena k nastajanju gubic. Nezadosten vnos tekočine pa lahko pomeni tudi poglabljanje obstoječih gubic. Pazite torej, da boste dnevno zares popili dovolj tekočine, po možnost kar vode ali nesladkanega čaja.

Akupresura

Nekaterim je pri zmanjšanju izrazitosti smejalnih gubic pomagala tudi akupresura. Gre za starodavno tehniko iz tradicionalne kitajske medicine, ki temelji na pritiskih na posebne točke na našem telesu. To lahko spodbudi prekrvavitev, kar je med drugim koristno tudi pri smejalnih gubicah.

Ne pozabite na kakovosten spanec

Na videz naše kože pa ima ogromen vpliv tudi to, koliko in kako kakovostno spimo. Če ste torej nezadovoljni z gubicami na obrazu, je eden osnovnih ukrepov zagotovo tudi ta, da poskušati izboljšati kakovost svojega spanca.

.

NAJNOVEJŠE