Kako se znebiti ogrcev z domačimi sestavinami

  Neprivlačne črne pike, ki se pojavljajo na nosu, licih in bradi ali drugače znano kot ogrci, niso nič drugega, kot zamašene lojnice. Črni so zato, ker se v majhnih luknjicah nabira umazanija, ostanki kozmetike in deli kožne povrhnjice. Ogrci so neškodljivi, paziti pa moramo, da ne pride do okužbe. Odstranimo jih lahko s pomočjo neagresivnih metod.

  ogrci

  Znebite se ogrcev z zobno ščetko in zobno pasto

  Ta neboleč postopek nam pomaga odstraniti ogrce, pomaga zmanjševati pore in odstranjuje odvečno kožno povrhnjico.

  Kako se lotimo?

  1. Kupite novo zobno ščetko ali razkužite staro v vreli vodi (5 minut).
  2. Preden se lotite odstranjevanja, skuhajte kamiličen ali metin čaj in nagnite obraz nad paro, da se vam ogrci zmehčajo in se bodo kasneje lažje odstranili.
  3. Na problematična mesta nanesite majhno količino zobne paste in pustite namazano 5 minut.
  4. Z zobno ščetko nežno zdrgnite vašo kožo in dele namazane z zobno pasto.
  5. Odstranite zobno pasto s toplo vodo in namažite vaš obraz s kremo, ki jo uporabljate ali kokosovim maslom, če nimate kreme.

   

  Postopek lahko ponovite enkrat do dvakrat na teden, odvisno v kakšnem stanju bo vaša koža. Poskrbite, da ščetko vedno znova razkužite. Če se sprašujete čemu zobna pasta, je odgovor povsem preprost. Veliko zobnih past namreč vsebuje sestavine, kot s vodikov peroksid, sodo bikarbono in alkohol, ki dobro pomagajo pri odstranjevanju ogrcev. Pri izberi zobne paste moramo imeti v mislih tudi to, da ne sme vsebovati abrazivnih delcev ali mete. Zobna pasta, ki vsebuje žajbelj ali kamilice je namreč najboljša izbira za vašo kožo.

  Povejte svoje mnenje - kometirajte