0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Zdravje & prehranaKako pokuriti več maščob? Preizkusite te preproste spremembe!

Kako pokuriti več maščob? Preizkusite te preproste spremembe!

MORDA VAS ZANIMA

Hitrost našega metabolizma močno vpliva na telesno težo. Še posebej če poskušate shujšati, vas verjetno zanima, kako pospešiti delovanje metabolizma. Hitrejši metabolizem namreč pomeni, da se bo več hrane, ki jo pojeste, pretvorilo v energijo, ki se bo nato porabila, namesto da bi se uskladiščila v obliki maščobnih zalog. Namesto da torej poskušate z drastičnim omejevanjem kalorij ali pa da pretiravate s telesno aktivnostjo, raje posvetite nekaj pozornosti tudi svojemu metabolizmu. Že z nekaj preprostimi spremembami lahko spravite svoj metabolizem v pogon in pospešite proces izgorevanja maščob.

- Oglas -

Voda in čaj

Popijte več vode in čaja

To, kako hiter ali počasen bo naš metabolizem, je v veliki meri odvisno od tega, koliko tekočine vsakodnevno vnesemo v telo. Pri tem je še posebej dobra izbira voda. Več vode tako pomeni hitrejšo porabo kalorij. Seveda pa skrb za zadosten vnos tekočine prinaša tudi ogromno drugih pozitivnih vplivov na zdravje in počutje. Priporočljivo je sicer tudi, da vodo občasno kombinirate s toplim čajem. Vroči napitki namreč pospešijo metabolizem. Učinek bo že boljši, če si pripravite skodelico zelenega čaja, ki je znan po tem, da pospeši kurjenje maščob, kar je predvsem zasluga katehinov, ki jih vsebuje.

Poskusite s prekinitvenim postom

Verjetno ste že zasledili, da se v zadnjem času vse več ljudi odloča za prekinitveni post. Pri tem je možnih več oblik, vendar pa je najpogostejša ta, da vse obroke spravimo v omejeno število ur, na primer 8 ali 6. Preostanek časa pa pustimo telesu, da počiva. To lahko med drugim pomaga pri zmanjšanju vnetij v telesu, hkrati pa s prekinitvenim postom spodbudimo porabo maščob.

- Oglas -

Ne skoparite z začimbami

Tudi začimbe lahko pomembno prispevajo k pospeševanju metabolizma in s tem h kurjenju maščob oziroma k hitrejši porabi kalorij. Še posebej koristna je uporaba kajenskega popra. Vsebuje namreč kapsaicin, ki poskrbi za hitrejše delovanje metabolizma in izgorevanje maščob, obenem pa zmanjša vaš apetit.

Vsaj občasno si privoščite obisk savne

Izvrstna metoda za pospeševanje delovanja našega metabolizma je tudi obiskovanje savn, pri čemer na bi imela najbolj pozitivne učinke infrardeča savna. Hkrati pa boste s tem seveda spodbudili proces naravnega razstrupljanja telesa.

probiotiki, hujšanje

Povečajte vnos probiotikov

Črevesje ima izjemno velik vpliv na naše zdravje pa tudi na hujšanje. Raziskave so pokazale, da imajo običajno največ težav z izgubo odvečnih kilogramov tisti ljudje, pri katerih v črevesju prevladujejo škodljive bakterije. Več probiotikov lahko tako pomeni precej lažje hujšanje.

- Oglas -

Omejite uživanje alkohola

Naše telo ima ogromno dela z izločanjem alkohola. Če pogosto posegate po alkoholnih pijačah, lahko to sčasoma zelo upočasni metabolizem. Seveda pa vsebujejo alkoholne pijače običajno tudi precej praznih kalorij, zato so med hujšanjem še posebej problematične.

.

NAJNOVEJŠE