Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaKako otroke prepričati, da bi jedli zelenjavo?

Kako otroke prepričati, da bi jedli zelenjavo?

MORDA VAS ZANIMA

Zagotovo se vsak starš kdaj pa kdaj sooči s težavo, ko otrok trmasto odkimava z glavo, zavrača vse, kar je zeleno ali spominja na zelenjavo in mu na kraj pameti ne pade, da bi pojedel kaj s seznama, ki mu starši pravijo »zdravo«.

- Oglas -

Otroci zelenjava

Več ljubezni

Dve novi študiji je izvedlo Društvo za prehrambno izobraževanje in vedenje (SNEB) pod okriljem predsednika Briana Wansinka, dr. Johna Dysona, profesorja Potrošniškega vedenja na univerzi Cornell.
V prvi študiji je 500 mater z majhnimi otroki ugotovilo, da zelenjava pomaga okrepiti okus jedi in da občutek, da je obrok bolj popoln. Prisotnost zelenjave na krožniku je tudi dala občutek, da se je tisti, ki je obrok pripravil, potrudil bolj premišljeno in pozorno.
»Te ugotovitve poudarjajo koncept, da zelenjava sestavlja popoln obrok. Zelenjava namreč naredi veliko več, kot da le zagotovi pomembne hranilne snovi. Pomaga narediti celoten obrok bolj privlačen in celo osebo, ki ga je pripravila, prikaže kot bolj ljubečo in skrbno,« pravi Wansink.

Kaj jedo in česa ne

Druga študija je okrepila zamisel, da lahko starši prehitro obupajo, če trdijo, da njihovi otroci ne marajo zelenjave. Namesto tega Wansink pravi, da je bolje, da se osredotočite na zelenjavo, ki jo bodo otroci jedli, in ne na tisto, ki je ne bodo.
Anketirali so etnično raznolik spekter petstotih mater s po dvema otrokoma. Prosili so udeležence, da določijo najljubšo zelenjavo vsakega otroka, svojo najljubšo in meni petih najpogosteje zaužitih obrokov v svojih domovih.
Rezultati so pokazali, da je 83 odstotkov otrok v raziskavi imelo najljubšo zelenjavo, ki jo je mama brez težav pravilno določila. 53 odstotkov od najstarejših otrok je imelo isto najljubšo zelenjavo kot njihove matere. Šest vrst zelenjave je
sestavljalo kar 80 odstotkov priljubljenih:

  • Koruza (32,2 odstotka) – najljubša fantom
  • Brokoli (29,4 odstotka) – najljubša dekletom
  • Korenje (23,2 odstotka)
  • Stročji fižol (17,2 odstotka)
  • Krompir (11,8 odstotka)
  • Paradižnik (11,4 odstotka)

Preberite si tudi, kako smo lahko pri prehranjevanju vzgled otrokom.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×