Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.

Na vidiku nova pomoč za osebe z endometriozo

Endometrioza je bolezenska motnja, za katero je značilno pojavljanje tkiva, katerega lastnosti so zelo podobne maternični sluznici, zunaj maternice.

Ne dopustite, da vas zamera razžre od znotraj

Zamera je lahko povezana z zelo konkretnimi dogodki – na primer z izdajo ali ponižanjem.

Govorjenje med spanjem: kaj je krivo za ta pojav?

Govorjenje med spanjem se zdi na prvi pogled predvsem komično. Osebe, za katere se izve, da ponoči rade »poklepetajo same s sabo«.

Psi v povprečju razumejo kar približno 90 človeških besed in fraz

Psi v povprečju razumejo približno 90 človeških besed in fraz.

Popolna nedelja za dober začetek naslednjega tedna

Nedelja je sicer za mnoge ljudi dela prost dan, vendar so osebe, ki nedeljo dojemajo kot svoj najljubši dan v tednu, precej redke.
Zdravilne rastlineKako nekatera zelišča delujejo na ščitnico

Kako nekatera zelišča delujejo na ščitnico

MORDA VAS ZANIMA

Nepravilno delovanje nščitnice je povezano z mnogimi obolenji, tudi s sindromom kronične utrujenosti. Pri hormonskem neravnovesju se moramo v nekaterih primerih odločiti za hormonsko zdravljenje, veliko pa lahko naredimo tudi sami z načinom življenja, prehrano in naravnimi dodatki. Našteli vam bomo nekaj rastlin, ki na ščitnico delujejo blagodejno ali pa se jim je priporočljivo v celoti izogniti.

Triplat

- Oglas -

Zdravljenje s triplatom dokazano pripomore k boljšemu delovanju ščitnice v primeru, ko ščitnica hormone tvori prekomerno, čemur pravimo tudi hipertiroza. Vsakodnevni dodatki triplata zmanjšajo koncentracijo ščitničnih hormonov, posledično pa lajšajo tudi simptome, ki so s prekomernim izločanjem hormonov povezani (prekomerno potenje, izpadanje las, izčrpanost, izguba kostne gostote).

Hren, melisa in timijan

Hren za razliko od triplata na ščitnico deluje slabo, saj v primeru, da ščitnica ne proizvede dovolj hormonov (govorimo o hipotiroidizmu), uživanje hrena stanje samo še poslabša. Tudi snovi iz melise zavirajo delovanje ščitnice, podobno je tudi s timijanom.

Več o zdravju ščitnice si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×