5 vrst zelenjave, pri katerih je toplotna obdelava koristna

Katere so tiste vrste zelenjave, ki jih sicer lahko uživamo tudi presne, vendar je praviloma precej bolje, če jih pred zaužitjem toplotno obdelamo?

Razrešena velika uganka, povezana s parkinsonovo boleznijo

Znanstvenikom je uspelo najti odgovor na pomembno vprašanje, povezano s parkinsonovo boleznijo.

Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?
Zdravilne rastlineKako nekatera zelišča delujejo na ščitnico

Kako nekatera zelišča delujejo na ščitnico

MORDA VAS ZANIMA

Nepravilno delovanje nščitnice je povezano z mnogimi obolenji, tudi s sindromom kronične utrujenosti. Pri hormonskem neravnovesju se moramo v nekaterih primerih odločiti za hormonsko zdravljenje, veliko pa lahko naredimo tudi sami z načinom življenja, prehrano in naravnimi dodatki. Našteli vam bomo nekaj rastlin, ki na ščitnico delujejo blagodejno ali pa se jim je priporočljivo v celoti izogniti.

Triplat

- Oglas -

Zdravljenje s triplatom dokazano pripomore k boljšemu delovanju ščitnice v primeru, ko ščitnica hormone tvori prekomerno, čemur pravimo tudi hipertiroza. Vsakodnevni dodatki triplata zmanjšajo koncentracijo ščitničnih hormonov, posledično pa lajšajo tudi simptome, ki so s prekomernim izločanjem hormonov povezani (prekomerno potenje, izpadanje las, izčrpanost, izguba kostne gostote).

Hren, melisa in timijan

Hren za razliko od triplata na ščitnico deluje slabo, saj v primeru, da ščitnica ne proizvede dovolj hormonov (govorimo o hipotiroidizmu), uživanje hrena stanje samo še poslabša. Tudi snovi iz melise zavirajo delovanje ščitnice, podobno je tudi s timijanom.

Več o zdravju ščitnice si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×