Zdravilne rastlineKako nekatera zelišča delujejo na ščitnico

Kako nekatera zelišča delujejo na ščitnico

MORDA VAS ZANIMA

Nepravilno delovanje nščitnice je povezano z mnogimi obolenji, tudi s sindromom kronične utrujenosti. Pri hormonskem neravnovesju se moramo v nekaterih primerih odločiti za hormonsko zdravljenje, veliko pa lahko naredimo tudi sami z načinom življenja, prehrano in naravnimi dodatki. Našteli vam bomo nekaj rastlin, ki na ščitnico delujejo blagodejno ali pa se jim je priporočljivo v celoti izogniti.

Triplat

- Oglas -

Zdravljenje s triplatom dokazano pripomore k boljšemu delovanju ščitnice v primeru, ko ščitnica hormone tvori prekomerno, čemur pravimo tudi hipertiroza. Vsakodnevni dodatki triplata zmanjšajo koncentracijo ščitničnih hormonov, posledično pa lajšajo tudi simptome, ki so s prekomernim izločanjem hormonov povezani (prekomerno potenje, izpadanje las, izčrpanost, izguba kostne gostote).

Hren, melisa in timijan

Hren za razliko od triplata na ščitnico deluje slabo, saj v primeru, da ščitnica ne proizvede dovolj hormonov (govorimo o hipotiroidizmu), uživanje hrena stanje samo še poslabša. Tudi snovi iz melise zavirajo delovanje ščitnice, podobno je tudi s timijanom.

Več o zdravju ščitnice si preberite tukaj.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×