Damjana Bakarič: Premagati tesnobo?! Ni lahko, vendar se da!

Damjana Bakarič o tem, kako preživeti in živeti po izkušnji, ki je ne bi privoščili niti najhujšim sovražnikom.

Ana Praznik: Bodite prijazni do drugih, in drugi bodo prijazni do vas

Z Ano Praznik, voditeljico oddaje Delovna akcija, sva se pogovarjali med snemanjem oddaje, kjer so prenavljali stanovanje družine v stiski.

Sindrom Petra Pana: ko oseba nikoli zares ne odraste …

Ali ste že slišali za »sindrom Petra Pana«? Čeprav ne gre za uradno diagnozo, je to težava, s katero se spopada vedno več ljudi.

Vlažilnik zraka v spalnici – da ali ne?

Vlažilnik zraka v spalnici se zdi tako odlična rešitev, toda če se odločite za nakup, morate upoštevati nekaj pomembnih napotkov.

Pretiravanje s kofeinom poveča nevarnost za osteoporozo

Prepogosto uživanje večjih odmerkov kofeina lahko privede do številnih težav, povezanih z zdravjem.

Berta Cáceres: »Bojijo se nas, ker se jih ne bojimo.«

Berta Cáceres, mati štirih otrok, leta 2015 dobitnica Goldmanove nagrade, prestižnega mednarodnega priznanja za izjemne okoljevarstvene dosežke, je bila namreč marca 2016 zahrbtno umorjena na svojem domu.

Kari s paradižnikom in čičeriko

Indijsko obarvana jed kari s paradižnikom in čičeriko za okusno kosilo.

Tibetanske vaje: 6 obredov za zdravje in mladost

Tibetanske vaje niso le vaje, temveč so starodavni obredi – ključ do večne mladosti, zdravja in življenjske moči.
Vrt & VrtnarjenjeKako najdemo prava eko živila?

Kako najdemo prava eko živila?

MORDA VAS ZANIMA

Vse več ljudi najprej pogleda na embalažo, preden kupi izdelek, še posebej pazljivi pa smo pri živilih ekološke pridelave. Ekološko pridelana živila prepoznamo po eni izmed znakov oziroma certifikatov, ki jih navajamo spodaj.

- Oglas -

Zeleni ekološki znak je certifikat, ki ga podeljuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, ki tudi nadzoruje kmetije in proizvajalce, ki pridelujejo ali predelujejo živila po standardih, ki jih določa ta certifikat.
eko znak, biodar, demeter
Biodar je registrirana blagovna znamka Zveze združenj ekoloških kmetov Slovenije. Standardi za pridobitev Biodara so strožji od državnih. Med drugim znamka Biodar jamči, da živila prihajajo s kmetije, ki je v celoti usmerjena v ekološko pridelavo.

Ekološko kmetijstvo je znak EU za ekološko pridelane izdelke in je veljaven in prepoznaven po ozemlju celotne Evrope.

Demeter je mednarodna oznaka za biodinamično pridelavo.

zelena pikaTukaj lahko omenimo še znak Zelena pika, ki je najbolj razširjen ekološki znak v Evropi in se pojavlja na embalaži izdelkov. Zelena pika, za podeljevanje uporabe ima v Sloveniji družba SLOPAK d.o.o. ekskluzivno pravico, je znak, ki označuje, da je embalaža izdelka vključena v sistem ravnanja z odpadno embalažo ter da se zbira, ponovno uporabi, reciklira ali drugače ustrezno predela. Znak zelena pika tudi pomeni, da je proizvajalec ali pridobitelj, uvoznik ali embaler vključen v sistem SLOPAK za ravnanje z odpadno embalaže in, da svoje obveznosti v zvezi s tem redno poravnava. Obveznosti se določijo glede na material embalaže in količino embalaže, ki jo dajo na slovenski trg.

- Oglas -

Na policah trgovin se seveda najdejo še uvoženi izdelki iz drugih držav, ki so tudi lahko označeni z različnimi znaki in certifikati. Vsekakor previdnost ni odveč, zato je najbolje, da malo pobrskane po spletu, če niste prepričani, kaj znak na vašem izdelku pomeni.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×