Embalaža iz stiropora prispeva k bakterijski rezistenci

Na problematičnost embalaže iz stiropora v povezavi z bakterijsko rezistenco je opozorila študija, ki je bila konec lanskega leta.

Aknasta koža: Značilnosti in pravilna nega

Akne so pogosta kožna vnetna bolezen, značilna predvsem za obdobje adolescence. Vendar pa niso omejene le na čas odraščanja.

Ali so edinci zares sebični in razvajeni?

V prejšnjem stoletju je doktor medicine in psiholog Alfred Adler zasnoval teorijo, v skladu s katero naj bi vrstni red rojstva vplival na naše osebnostne značilnosti.

Maska iz kave in medu za sijočo polt

Bi radi osvežili svoj obraz, nahranili kožo in odstranili odmrle celice? Maska je odlična tudi, ko je vaša koža videti utrujena ali obraz nekoliko zabuhel.

Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.
Zdravje & prehranaKako lahko hrana vpliva na vaše razpoloženje?

Kako lahko hrana vpliva na vaše razpoloženje?

MORDA VAS ZANIMA

Preberite si presenetljive načine, kako hrana vpliva na vaše razpoloženje.

- Oglas -

Hrana razpoloženje

Ali sredozemska hrana zašiti proti depresiji?

Sredozemska prehrana, polna zelenjave, sadja in oreščkov, stročnic in rib zmanjšuje vnetja in je koristna za zdravje srca. Poleg tega uživanje mediteranske hrane zaščiti pred depresivnimi motnjami. Če se ne odpravljate kmalu v Španijo in Grčijo se pretvarjajte, da ste tam in jejte njihovo hrano. Dodajte še veliko zelenjave in začimb.

Vam bo prehranjevanje s hitro prehrano povečalo tveganje za depresijo?

Hranjenje s hitro prehrano, kot so hamburgerji, klobase in pice povečajo tveganje za nastanek depresije. Potrudite se, da jeste zdravo in jejte uravnoteženo hrano kot je le na voljo. S tem se boste počutili boljše in posledično tudi boljše izgledali.

Boste v pozitivnem razpoloženju jedli več?

Ne dogaja se samo, da v slabem razpoloženju pojeste, prav tako de to dogaja tudi v boljšem razpoloženju. Poskusite najti ravnovesje v vašem razpoloženju, brez ekstremov, ki lahko sprožijo prenajedanje.

Ali prigrizki vplivajo na vaše počutje?

- Oglas -

Uživanje sadja je povezano z nižjo anksioznostjo, depresijo, čustveno stisko. Če se prenajeste slastnih prigrizkov to seveda vpliva na vaše počutje, saj boste uživali samo med hranjenjem, ko vas bo bolel trebuh pa boste zaradi nezdravih prigrizkov imeli slabo vest.

Preberite si, katera hrana izboljša razpoloženje.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×