Zdravje & prehranaPripravite si svoj športni napitek

Pripravite si svoj športni napitek

MORDA VAS ZANIMA

V trgovini najdete bogato ponudbo pisanih športnih napitkov, ki naj bi telesu pomagali doseči večjo učinkovitost med fizično aktivnostjo. Takšni napitki vsebujejo veliko umetnih snovi, ki lahko imajo škodljive posledice za vaše zdravje. Preberite, kako si lahko pripravite naraven športni napitek.

- Oglas -

Športni napitek

Športni napitki polni umetnih barvil

Športni napitki so pri intenzivni fizični aktivnosti priporočljivi, saj s potenjem izgubljate tudi elektrolite in hranljive snovi. A bodite pozorni pri izbiri umetno pripravljenih napitkov.

Večinoma so ti namreč le zelo lepo obarvan sladkor. Športni napitki namreč običajno vsebujejo umetna barvila, ki niso dobra za organizem. Prav tako vsebujejo visoke količine umetnih sladil, ki pri preveč pogosti uporabi škodijo telesu.

Še posebej če ste rekreativec, je priporočljivo, da svojega telesa ne zastrupljate po nepotrebnem in si pripravite svoj športni napitek.

- Oglas -

Za daljši sprehod ali lažjo telesno aktivnost, ki traja zgolj pol ure, je najboljša izbira še vedno voda.

Kaj potrebujete?

  • sveže stisnjen limon sok (polovica limone)
  • sveže stisnjen limetin sok (polovica limete)
  • 1,5 g soli
  • 2 žlici medu ali sladkorja
  • liter vode.

Postopek:

Vse sestavine dajte v električni mešalnik in mešajte tako dolgo, da se med ne raztopi. Po želji lahko dodate tudi led.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×