Zdravje & prehranaHrana, ki popravi praznične grehe

Hrana, ki popravi praznične grehe

MORDA VAS ZANIMA

Prazniki so s svojimi vabljivo obloženimi mizami za nami in žal jih skoraj vedno spremlja tudi kanček slabe vesti in obžalovanja, zakaj nismo česa storili drugače in se odpovedali tistemu dodatnemu kosu pregrešnega peciva. S takšno slabo vestjo in razrahljano samopodobo nas ulovijo tudi oglaševalske kampanje, ki nas po novem letu kar zasipajo s predlogi za »razstrupljanje« in nas prepričujejo, da smo se med prazniki »zakisali«. In ker si vsak izmed nas želi zdravja, občutka lahkotnosti in optimalne telesne teže, takšnim reklamam za čudežne tabletke seveda nasedemo.

- Oglas -

praznicno-razstrupljanje

Seveda je za celotno teorijo o zakisanosti organizma in superživilih, ki razstrupljajo, tudi precej resnice. Nikakor pa ne obstaja čarobna paličica, ki bi naše telo enostavno »resetirala« kadarkoli se nam zazdi, da smo ga preveč zasvinjali. Tako kot spomladansko čiščenje stanovanja nima smisla, če se bo nato v kotih več let nabiral prah, ker ga ne bomo sproti čistili, tako je tudi januarsko razstrupljanje telesa brez pravega pomena, če ga dojemamo kot enotedensko kuro, s katero bomo izgubili nekaj kilogramov in se bolje počutili, češ, storili smo nekaj za svoje zdravje, zatem pa bomo ponovno preklopili na »zastrupljevalni« način življenja. Nenadne spremembe, radikalna čiščenja in občutek prisile telo prej zmedejo, kot mu pomagajo, zato je treba po svojem organizmu pospravljati z veseljem in vsak dan …

Več o tem ter recepte najdete v tiskani izdaji revije Bodi eko >>

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×