Soli dr. Schüsslerja – vzpostavite ravnovesje in zdravje v telesu

  Nemški zdravnik dr. Wilhelm Schüssler je odkril dvanajst mineralnih dinamiziranih soli, razredčenih po določenih naravnih kriterijih, ki se uporabljajo v naturopatiji in v naravni medicini za vzpostavljanje ravnovesja in s tem zdravja v telesu.


  soli dr schusslerja

  Dr. Schüssler (1821–1898) je trdil, da tkiva zbolijo, ker celicam, ki jih sestavljajo, zmanjka ali primanjkuje določenega minerala (soli), ki bi moral biti prisoten v tkivu za vzdrževanje normalne homeostaze tkiva. Glede na analizo, ki jo je sam izvedel na človeškem pepelu, je ugotovil, da človeško telo vsebuje 12 osnovnih soli, in samo idealno razmerje med njimi zagotavlja pravilno delovanje celic in zdravje v telesu.

  Schüsslerjeve soli so tako razredčene zato, da se lažje vsrkajo v kri in tako preidejo prek sluznice neposredno skozi celične membrane v telo, kamor ponesejo »sporočilo soli«, in sicer točno tja, kamor je treba. Schüsslerjeve soli ne zapolnijo vrzeli pomanjkanja minerala, ampak dajejo telesu »informacijo o znanju«, da lahko naše telo bolje razume in uporabi vse minerale, ki so že prisotni v njem, in da tako bolje vsrka vse minerale, prisotne v hrani. Skratka, telo bolje izkoristi vsak mineral, ki ga ima na voljo, saj se nauči vseh načinov uporabe minerala – to je glavna naloga Schüsslerjevih soli. S to »informacijo« telo in celice spodbudi, da se naučijo, kako vsrkati minerale v zadostni količini in harmonično, in da se tudi zaloge minerala v telesu uravnajo …

  Več o Schüsslerjevih soleh najdete v tiskani izdaji revije Bodi eko >>

  Povejte svoje mnenje - kometirajte

  Ne zamudite zanimivih vsebin: