0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

ZgodbeKako je pes rešil življenje deklici, ki je sredi noči nehala dihati

Kako je pes rešil življenje deklici, ki je sredi noči nehala dihati

MORDA VAS ZANIMA

Psi niso le ljubki in zvesti prijatelji, ampak nam lahko tudi pomagajo, nas opozorijo na nevarnosti ali celo rešijo življenje.

- Oglas -

Po spletu je zaokrožila zgodba mamice, katere pes je rešil življenje njeneni hčerki tako. da je pravočasno opozoril starše, ko je dojenčica nehala dihati.

Kelly Andrew iz Bostona v zvezni državi Massachusetts je lastnica bostonskega terierja z imenom Henry. Pred kratkim se je pes sredi noči začel nenavadno obnašati, ko je vstopil v otroško sobo.

Kelly je sprva mislila, da bo prebudil otroka, zato ni bila preveč navdušena, ko se je morala zaradi psa sredi noči odpraviti v otroško sobo. Toda kmalu je ugotovila, da hčerka ne diha.

- Oglas -
Pes Henry
Foto: Twitter/@KayAyDrew

Otroka so takoj z rešilcem odpeljali v bolnišnico in Kelly je šele potem razumela, da Henry ni “nagajal” ampak poskušal rešiti otrokovo življenje.

Pes je takoj začutil, da je nekaj narobe. Henry je s tem, da je opozoril starša zagotovo rešil otrokovo življenje, kar jim je omogočilo, da so še pravočasno poiskali zdravniško pomoč. Če ne bi odšla takrat preveriti otroka, bi bilo prepozno.

“Ne vem, kaj bi se zgodilo, če nas bi zbudil,” je tvitnila Kelly.

Po besedah matere je dojenček preživel noč v bolnišnici in je zdaj “veliko bolje.”

- Oglas -

Kelly tudi trdi, da je njen zvesti pes Henry “pogumno držal trdnjavo vso noč kljub strahu pred temo.”

Pohvalila je tudi osebje urgence otroške bolnišnice, saj so bili “pravi junaki” pri pomoči njeni hčerki.

Pes resil otroka
Twitter/@KayAyDrew

Toda dobri pes Henry je bil deležen največ pozornosti, ko se je zgodba razširila po družbenih omrežjih. Nekateri ljudje so bili presenečeni nad pasjo intuicijo, nekateri so delili tudi svoje podobne zgodbe in izkušnje, ki dokazujejo, kako skrbni so lahko psi do svojih lastnikov.

»Dolgo časa nismo mogli ugotoviti, zakaj je moj službeni pes hodil večkrat na noč v sobo mojih staršev, vohal očetov obraz in ga nenehno bockal,« je napisala ena izmed komentatork. “Vedno jo je odrival, a se je vedno znova vračala.” Prenehala je takoj, ko je dobil srčni spodbujevalnik.«

Preberite tudi: Starejša ženska nevede posvojila volčjega mladiča, ki ji je rešil življenje

.

NAJNOVEJŠE