[prijava]
0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

RubrikeZanimivostiKako doseči, da bo rezano cvetje ohranilo svežino dlje časa?

Kako doseči, da bo rezano cvetje ohranilo svežino dlje časa?

MORDA VAS ZANIMA

Šopek cvetja, ki ste ga dobili v dar je prečudovit, a žal zelo hitro veni – kaj storiti, če želite še nekaj dni uživati ob pogledu na prekrasne cvetlice? Predstavljamo vam nekaj trikov, s pomočjo katerih lahko podaljšate »rok trajanja« rezanega cvetja.

- Oglas -

Rezano cvetje

Gazirane pijače

Zanimivo je, da so sladke gazirane pijače za ljudi vse prej kot zdrave, po drugi strani pa lahko dobro denejo rezanemu cvetju. Potrebovali boste približno pol decilitra poljubne gazirane pijače, ki jo dodajte vodi v vazi, nato pa dajte vanjo rože. Zaradi sladkorja v gaziranih pijačah bo ostalo rezano cvetje v vazi sveže precej dlje, kot bi sicer.

Jabolčni kis in sladkor

Vodi v vazi lahko dodate tudi 2 žlici jabolčnega kisa in 2 žlici sladkorja. Tudi ta trik namreč zagotavlja, da bo ostal šopek svež nekaj dni dlje kot sicer. Poskrbite le, da boste vodo zamenjali vsak dan ter vanjo vedno dodali tudi svež kis in sladkor.

Alkohol

Za ohranjanje svežine rezanega cvetja je najpomembneje, da upočasnimo razraščanje bakterij v vodi in da cvetju hkrati zagotovimo tudi čim več hrane, za katero je bilo prikrajšano s tem, ko je bilo porezano. Priporočamo vam, da vodi dodate nekaj kapljic vodke ali katerega koli drugega alkohola, kar bo poskrbelo za uničevanje bakterij. Poleg alkohola pa v vodo vmešajte še žličko sladkorja. Tudi v tem primeru morate vsak dan zamenjati vodo.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji. Podrobne informacije in nastavitve: nastavitve .
V redu
Več ×
×