Preprost trik za vse, ki zvečer težko zaspite

Koliko časa običajno mine od vašega odhoda v posteljo do trenutka, ko potonete v zaslužen spanec?

Se je 6. množično izumrtje že začelo?

Naš planet je bil priča petim množičnim izumrtjem, ki so bila povezana z naravnimi fenomeni, neodvisnimi od človeka.

Služila s prodajo svojih vetrov, na koncu pa pristala v bolnišnici

Stephanie Matto, ki je zaslovelav priljubljeni resničnostni oddaji 90 dni do poroke, se je pred nedavnim lotila zelo nenavadne poslovne dejavnosti.

Za multiplo sklerozo je najverjetneje kriv virus Epstein-Barr

Multipla skleroza je kompleksna avtoimunska bolezen, za katero je značilno propadanje mielinskih ovojnic, ki obdajajo živčne celice. Imunski sistem začne namreč mielin zaznavati kot...

Katera zelišča odpravijo kandido?

Kandida pa v telesu sprošča strupe, kar lahko privede do različnih črevesnih težav, kot so vnetja, izmenične diareje in zaprtja.

Blaž Švab: Peti je treba tudi o odnosu do dežele, v kateri živiš

Blaž Švab, ki je z nastopanjem povezan že od mladih let, je skozi svoje delo dozorel in vlogi pevca dodal tudi mnoge druge kvalitete, zaradi katerih je priljubljen tako pri mlajših kot starejših generacijah.

Vpliv kemikalij na delovnem mestu na plodnost

V zadnjih desetletjih se v strokovni in laični javnosti vse več govori o številnih primerih neplodnosti, ki prizadene pare v reproduktivni dobi.

Ateroskleroza precej razširjena med odraslimi

Ateroskleroza je izjemno razširjena težava pri odraslih – tudi pri tistih brez diagnosticirane srčne bolezni oziroma očitnih simptomov.
Ekologija & okoljeKako ‘zelena’ je letalska industrija?

Kako ‘zelena’ je letalska industrija?

MORDA VAS ZANIMA

Vedno več ljudi se odloča za bolj eksotične počitnice v oddaljenih krajih, zadnje čase pa je slišati, da veliko turistov, ki so bolj ekološko osveščeni, zapravlja denar za okolju prijaznejše hotele, restavracije ter tudi transport. Ali sodi letalski prevoz med bolj okolju prijazne vrste potovanja, ali ravno obratno?

- Oglas -

Ekologija letalskih družb?

Cilj International Air Transport združbe je, da bi v roku 50 let letala prekinila večino izpustov emisij zračnega transporta v ozračje.

Res je, da je že nekaj letalskih podjetij naredilo prvi ekološki korak, vendar pa so še vseeno daleč od željenih rezultatov, saj dejansko ne obstaja nek certifikat, ki bi dajal standard letalskim družbam. Poleg tega lahko nek letalski prevoznik trdi, da je ekološko osveščen, vendar pa stara letala v njegovi lasti nič kaj ne govorijo v prid tej trditvi, saj so veliko bolj potrošna kot pa novejši modeli. Med najbolj potrošna letala nasploh spadajo Airbus A319, Boeing 787 ter C-serija Bombardier.

Veliko letalskih prevoznikov je tudi že testiralo biogoriva, vendar pa nobeno takšno gorivo ni zadostovalo njihovim potrebam. Poleg tega pa samo število letov, ki jih ta letala opravijo ne bi prihranilo kaj več na emisijah, čeprav bi uporabljala biogorivo.

- Oglas -

Torej če smo odkriti, je letalska industrija takšna kot vse ostale, ki si prizadevajo zaslužiti čim več denarja. Čeprav mnoga letalska podjetja promovirajo ‘zeleno’ letenje, vendar pa se le majhen del te promocije dejansko na koncu uresniči in izvede.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×