Zaščita las pred spanjem: 5 nasvetov za preprečevanje nepotrebnih poškodb las

Ali ste vedeli, da so poškodbe las med spanjem zelo pogoste, še posebej pri dolgih laseh?

5 nasvetov za kuhinjo brez odpadkov

Kuhinja brez odpadkov se zdi praktično neuresničljiv cilj. Ponujamo vam nekaj idej, kako se lotiti tega projekta.

Hujšanje za različne tipe telesa

Kako shujšati oziroma kaj jesti in kako se gibati, lahko ugotovite precej preprosto, če poznate svoj telesni tip in njegove lastnosti.

Krema za britje za občutljivo kožo

Britje lahko kožo precej razdraži, še posebej občutljivo. Pomagamo si lahko z domačo kremo, po kateri bo koža mehka in gladka.

Hujšanje z Luno – je vesolje naklonjeno vitki postavi?

V poplavi takšnih in drugačnih diet ste zagotovo že slišali tudi za Lunino dieto oz. hujšanje z Luno.

Luskavica – kožna težava, ki jo lahko precej omilimo

Luskavica je ena tistih bolezni, ki niso nalezljive in ne ogrožajo življenja, vsekakor pa bolnike zelo prizadenejo.

S katerimi rastlinami si lahko pomagamo pri težavah s srcem?

Tokrat bomo govorili o rastlinah, ki ugodno delujejo na zdravje srca in krvožilnega sistema.

To je največja slabost vašega astrološkega znamenja …

Preverite, katera je največja slabost astrološkega znamenja, v katerem ste rojeni, in kako jo lahko premagate.
Ekologija & okoljeKako ‘zelena’ je letalska industrija?

Kako ‘zelena’ je letalska industrija?

MORDA VAS ZANIMA

Vedno več ljudi se odloča za bolj eksotične počitnice v oddaljenih krajih, zadnje čase pa je slišati, da veliko turistov, ki so bolj ekološko osveščeni, zapravlja denar za okolju prijaznejše hotele, restavracije ter tudi transport. Ali sodi letalski prevoz med bolj okolju prijazne vrste potovanja, ali ravno obratno?

- Oglas -

Ekologija letalskih družb?

Cilj International Air Transport združbe je, da bi v roku 50 let letala prekinila večino izpustov emisij zračnega transporta v ozračje.

Res je, da je že nekaj letalskih podjetij naredilo prvi ekološki korak, vendar pa so še vseeno daleč od željenih rezultatov, saj dejansko ne obstaja nek certifikat, ki bi dajal standard letalskim družbam. Poleg tega lahko nek letalski prevoznik trdi, da je ekološko osveščen, vendar pa stara letala v njegovi lasti nič kaj ne govorijo v prid tej trditvi, saj so veliko bolj potrošna kot pa novejši modeli. Med najbolj potrošna letala nasploh spadajo Airbus A319, Boeing 787 ter C-serija Bombardier.

Veliko letalskih prevoznikov je tudi že testiralo biogoriva, vendar pa nobeno takšno gorivo ni zadostovalo njihovim potrebam. Poleg tega pa samo število letov, ki jih ta letala opravijo ne bi prihranilo kaj več na emisijah, čeprav bi uporabljala biogorivo.

- Oglas -

Torej če smo odkriti, je letalska industrija takšna kot vse ostale, ki si prizadevajo zaslužiti čim več denarja. Čeprav mnoga letalska podjetja promovirajo ‘zeleno’ letenje, vendar pa se le majhen del te promocije dejansko na koncu uresniči in izvede.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×