0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Ekologija & OkoljeKako ‘zelena’ je letalska industrija?

Kako ‘zelena’ je letalska industrija?

MORDA VAS ZANIMA

Vedno več ljudi se odloča za bolj eksotične počitnice v oddaljenih krajih, zadnje čase pa je slišati, da veliko turistov, ki so bolj ekološko osveščeni, zapravlja denar za okolju prijaznejše hotele, restavracije ter tudi transport. Ali sodi letalski prevoz med bolj okolju prijazne vrste potovanja, ali ravno obratno?

- Oglas -

airbus

Ekologija letalskih družb?

Cilj International Air Transport združbe je, da bi v roku 50 let letala prekinila večino izpustov emisij zračnega transporta v ozračje.

Res je, da je že nekaj letalskih podjetij naredilo prvi ekološki korak, vendar pa so še vseeno daleč od željenih rezultatov, saj dejansko ne obstaja nek certifikat, ki bi dajal standard letalskim družbam. Poleg tega lahko nek letalski prevoznik trdi, da je ekološko osveščen, vendar pa stara letala v njegovi lasti nič kaj ne govorijo v prid tej trditvi, saj so veliko bolj potrošna kot pa novejši modeli. Med najbolj potrošna letala nasploh spadajo Airbus A319, Boeing 787 ter C-serija Bombardier.

- Oglas -

Veliko letalskih prevoznikov je tudi že testiralo biogoriva, vendar pa nobeno takšno gorivo ni zadostovalo njihovim potrebam. Poleg tega pa samo število letov, ki jih ta letala opravijo ne bi prihranilo kaj več na emisijah, čeprav bi uporabljala biogorivo.

Torej če smo odkriti, je letalska industrija takšna kot vse ostale, ki si prizadevajo zaslužiti čim več denarja. Čeprav mnoga letalska podjetja promovirajo ‘zeleno’ letenje, vendar pa se le majhen del te promocije dejansko na koncu uresniči in izvede.

.

NAJNOVEJŠE