0,00 EUR

V košarici ni izdelkov.

Lepota & KozmetikaKakavovo maslo je idealno za nego kože pozimi

Kakavovo maslo je idealno za nego kože pozimi

MORDA VAS ZANIMA

Kakavovo maslo je darilo narave, ki je uporabno tako pri pripravi slaščic, kot tudi odlično negovalno sredstvo za našo kožo.

- Oglas -

Nega kože v zimskem času pogosto povzroča težave tudi tistim, ki nimajo posebej problematične kože. Če med letom svoji koži skorajda ne posvečate pozornosti, a je kljub temu primerno navlažena in lepega videza, je pozimi verjetno ne boste odnesli tako zlahka. Brez ustrezne nege lahko namreč vaša koža zelo hitro postane pretirano suha, srbeča in razdražena. V skrajnih primerih lahko pride tudi do luščenja in podobnih nevšečnosti. A brez skrbi, omenjene težave lahko rešite z eno samo sestavino – in sicer s kakavovim maslom.

Kakavovo maslo

Kaj je kakavovo maslo?

Kakavovo maslo je rastlinska maščoba, ki jo pridobivajo iz kakavovca, ki uspeva predvsem v Južni in Srednji Ameriki. Olje oziroma maslo se pridobiva iz semen in se zelo pogosto uporablja v najrazličnejših kozmetičnih produktih. Gre torej za naravno blažilno sredstvo, ki pomiri razdraženo kožo. Poleg tega vsebuje kakavovo maslo tudi veliko vitamina E in K ter za kožo koristnih maščobnih kislin in antioksidantov. Ne uporablja se le v izdelkih za nego kože, ampak tudi v produktih, namenjenih negi las, seveda pa brez uporabe kakavovega masla ne bi bila možna niti izdelava čokolade.

Čeprav prekomerno uživanje čokolade ni najboljše, če želite imeti lepo, že na videz zdravo kože, pa lahko po drugi strani kakavovo maslo dela čudeže. Preverite, pri čem vse vam lahko pomaga in zakaj je njegova uporaba še posebej priporočljiva v zimskem času.

- Oglas -

Kakavovo maslo za telo in obraz

Maščobne kisline, ki jih vsebuje kakavovo maslo, so zelo podobne tistim, ki jih proizvaja vaša koža, zato je maslo zelo učinkovito pri vlaženju kože celotnega telesa. Kakavovo maslo omogoča enostaven in hiter nanos ter se zelo hitro vpija. Maščobne kisline pri tem prodrejo zelo globo ter poskrbijo za izdatno vlaženje in nego vaše kože na obrazu in preostalih delih telesa. Če je torej suha koža v zimskih časih nadloga, ki se je nikakor ne morete rešiti, bi moralo biti kakavovo maslo stalno na dosegu vaše roke.

Obnova poškodovane kože

Če ste predolgo odlašali z nego svoje kože, je morda že prišlo do razdraženosti in celo do poškodb. Vendar pa tudi v tem primeru ni prepozno za začetek uporabe kakavovega masla. Pravzaprav vam lahko to celo pomaga pri hitrejšem celjenju kože, in sicer predvsem zaradi vsebnosti esencialnih maščobnih kislin omega 6 in omega 9, ki poskrbijo za obnovo poškodovanih kožnih celic. Dnevna uporaba kakavovega masla pa bo preprečila tudi tveganje za poškodbe v prihodnje.

Kakavovo maslo za sijoč obraz

Prosti radikali so zelo problematični tudi za vašo kožo, saj napadejo zdrave kožne celice in povzročijo pust videz kože brez sijaja. Zaradi visoke vsebnosti antioksidantov je kakavovo maslo kot nalašč za to, da izniči delovanje prostih radikalov in povrne vaši koži na obrazu naravni sijaj.

Odprava učinkov stresa

Problemi s kožo so pogosto v veliki meri povezani tudi s stresom. Stres v kombinaciji s hladnim, suhim zrakom, značilnim za zimski čas, je tako eden največjih sovražnikov vaše kože. Uporaba kakavovega masla, ki vsebuje pomirjajoče arome, bo pomirila tudi vas, ne le vaše kože, saj velja aromaterapija za enega najboljših načinov sprostitev. Večja umirjenost pa bo posredno delovala tudi na vašo kožo, ki bo postala precej lepša in bolj zdravega videza.

.

NAJNOVEJŠE