Revija Bodi eko, Julij-Avgust 2022

Kaj je lepšega v vročih poletnih dneh, kot to, da se lahko uležemo v senco in v roke vzamemo odlično revijo s koristnimi nasveti in recepti?

Nič več opičjih koz?

Sama bolezen se sicer žal ne poslavlja, toda vse kaže, da se bo kmalu poslovilo njeno trenutno ime.

Pritisnite na to točko … in zaspali boste prej kot v 2 minutah

Ali zvečer pogosto težko zaspite? Gre za težavo, ki je vse prej kot redka. Pogost krivec za nespečnost je stres, vendar je lahko povezana...

Znanstveniki zaobrnili gensko mutacijo, povezano z avtizmom

Znanstvenikom, ki se ukvarjajo z iskanjem rešitve za avtizem, je uspel pomemben preboj.

7 dragocenih lekcij, povezanih s težkimi preizkušnjami

Težke preizkušnje so v življenju praktično neizogibne. Vendar se lahko tudi iz situacij, ki se zdijo na prvi pogled izključno negativne, naučimo ogromno.

5 osebnostnih lastnosti, ki lahko pokopljejo razmerje

Katere so torej tiste malce manj očitne lastnosti, ki se jih je pametno znebiti, če želite, da odnos obstane?

Zaradi globalnega segrevanja tudi vse več težav s spanjem

Ena od manj očitnih posledic globalnega segrevanja so vse pogostejše težave s spanjem.

Osvežitev doma po meri vašega astrološkega znamenja

Če trenutno niste najbolj zadovoljni s svojim domom, vendar ne veste, kako ga osvežiti, da se boste v njem počutili bolje, vam lahko pri tem pomagajo zvezde.
Zdravje & prehranaKaj vse lahko (po)zdravijo zeljni listi

Kaj vse lahko (po)zdravijo zeljni listi

MORDA VAS ZANIMA

Pri zdravljenju nekaterih bolezni kot je gangrena, vnetje grla, bronhitis, glavobol, izpuščaji, gnojne razjede, ipd. so lahko zeljni listi še kako koristni! Uporabljajo se tudi pri zdravljenju migrene, bolečin v sklepih, opeklinah, vnetjih, aknah, krčnih žilah in še bi lahko naštevali. Če se torej spopadate s katerimkoli izmed zgoraj navedenih bolezenskih stanj lahko pri njihovem blaženju oziroma zdravljenju posežete tudi po zelju. Kako? V nadaljevanju vam ponujamo nekaj primerov. Opozarjamo še, da morajo biti zeljni listi pred uporabo temeljito očiščeni ter posušeni in da najbolj delujejo ponoči.

Rane

- Oglas -

Zeljni listi so odlični pripomočki za celjenje ran. Preden jih narežemo jih dobro operemo in sploščimo s steklenico ali valjarjem. Pred njihovo uporabo jih postavimo še v mikrovalovno pečico, da se posušijo. Pazimo tudi, da so dovolj veliki, da pokrijejo celotno rano. Nov list je na rano potrebno nanesti na vsaki dve uri, kasneje pa lahko čas delovanja podaljšamo na štiri ure.

zeljni listi

Driska in želodčne razjede

S pitjem ene ali dveh skodelic zeljnega soka me obroki lahko odpravimo drisko ali pa celo pomirimo vneto črevesje.

Vraščeni nohti in vnetje žlez

Tudi ti dve tegobi lahko zdravimo z zeljnimi listi. Tri zeljne liste, očiščene in posušene ponoči pustimo delovati na prizadetem mestu. Postopek ponavljamo toliko časa dokler se stanje ne izboljša.

Anemija

- Oglas -

Ker zelje vsebuje veliko vitaminov, klorofila in mineralnih snovi je surovo ali pa tudi kuhano zelje zelo priporočljivo za ljudi, ki trpijo za slabokrvnostjo. Navsezadnje pa je priporočeno tudi dnevno uživanje zeljnega soka.

Več o zdravilnih lastnostih zelja si preberite na: www.bodieko.si/zelje

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×