Zdravilne rastline9 razlogov, zakaj je dobro uživati poprovo meto

9 razlogov, zakaj je dobro uživati poprovo meto

MORDA VAS ZANIMA

Ko govorimo o poprovi meti naše misli zagotovo prečkajo besede – zeleno, aromatično in sveže. Vendar pa je to superzelišče veliko več kot zgolj to. Poprova meta vsebuje namreč močne antioksidante, vitamin C, B6, E, folno kislino in še bi lahko naštevali. Uživati bi jo morali zaradi sledečih razlogov:

1. Izboljšuje prebavo

- Oglas -

Urejanje prebave e eden izmed najbolj koristnih zdravilnih učinkov, ki jih prinaša meta. Za najboljše rezultate uživamo metin čaj.

2. Pomaga pri razdraženem črevesju

Najnovejše študije kažejo, da ja meta zelo koristna pri zdravljenju simptomov razdraženega črevesja.

3. Znižuje krvni tlak

Ker meta vsebuje veliko kalija uživanje njenega čaja pripomore pri zniževanju krvnega tlaka ter posledično tudi srčnega utripa.

4. Pomaga pri astmi in drugih boleznih dihal

Vdihavanje metine arome najbolj pozitivno vpliva na naša pljuča. Astmatikom se zato svetuje, da naj meto vključijo v svojo inhalacijo ter zaužijejo nekaj metinega čaja. 4 do 5 metinih listov tako dajte v vročo vodo ter vdihujte zdravilne hlape – takoj boste občutili olajšanje.

5. Lajša bolečine

- Oglas -

Meta lahko zmanjša in odpravi glavobol, bolečine v želodcu ter celo bolečine v mišicah. Za odpravljanje slednjih zmešajte skupaj skodelico morske soli, 6 do 8 kapljic metinega eteričnega olja ter tretjino skodelice olivnega olja. Z ustvarjeno zmesjo nato masirajte obolele mišice 5 do 10 minut in jih po masaži sperite z mlačno vodo.

6. Izboljšuje zdravje ustne votline

Meta v ustni votlini uničuje bakterije, ki so razlog za nabiranje zobne gnilobe poleg tega pa nevtralizira slab zadah. Ravno to je razlog zaradi katerega je meta stalnica v sobnih pastah, ustnih vodicah ter v žvečilkah.

7. Preprečuje nastanek in razvoj rakavih obolenj

Meta vsebuje snovi, ki pomagajo pri preprečevanju nastanka različnih rakavih obolenj – še posebej raka na prostati.

8. Blaži slabost

Z aromo metinega eteričnega olja ali sveže mete lahko odpravite slabost.

9. Odpravlja stres ter depresijo

Čaj iz svežih metinih listov je vse kar potrebujete za umiritev in odpravljanje stresa.

NAJNOVEJŠE

Spletna stran za pravilno delovanje uporablja piškotke. Z uporabo spletne strani se strinjate z z uporabo piškotkov in splošnimi pogoji poslovanja. Podrobne informacije o uporabi piškotkov na tej spletni strani so na voljo s klikom na nastavitve .
V redu
Več ×
×